Unity ya da Unreal Engine öğrenme

leeEVERETT

Hectopat
Makaleler
1
Unity ve Unreal Engine'den hangisini öğrenmesi daha kolaydır? Herhangi bir kursa gitmeden nasıl öğrenebilirim? Önerebileceğiniz bir video serisi var mı? Oyunun kalitesi falan önemli değil başlangıç seviyesi basit olsun yeter.

Oyunun kalitesi sizde bitiyor. Unity ile Unreal'da yapılmış çoğu oyundan daha iyi grafiklere sahip oyunlar yapabilirsiniz mesela. En güzel örneği Escape from Tarkov. Dokümantasyon olarak bakarsanız en çok dokümantasyon Unity için var (tutorial videoları, hata kodları, community vb. ). Zaten birini öğrendiğinizde diğerini öğrenmeniz çok uzun sürmez. Başlangıcı Unity ile yapmanızı tavsiye edebilirim.

Unity ile ilgili yaşadığınız problemlerde Technopat'ta konu açarsanız beni etiketleyin vaktim olduğu sürece yardımcı olmaya çalışırım.

Unity için ise bu kanalı önerebilirim size. https://www.youtube.com/c/Brackeys/featured
Video atmayı bıraktı fakat halen takip edilebilecek bir kanal. Kullandığı editör sürümleri eski olduğu için minimal farklılıkları var. Fakat çözülemeyecek sorunlar yaratacak değişiklikler değil hiçbiri.

Bu seriyi takip ederek ilk adımınızı atabilirsiniz :). Şimdiden başarılar.

Unity ve Unreal Engine'den hangisini öğrenmesi daha kolaydır? Herhangi bir kursa gitmeden nasıl öğrenebilirim? Önerebileceğiniz bir video serisi var mı? Oyunun kalitesi falan önemli değil başlangıç seviyesi basit olsun yeter.
İkisi de kolay değil. Unreal Engine, Unity'den çok daha fazla özellik barındırıyor dolayısıyla arayüzü daha karmaşık gelebilir.

Ben Unreal motorunu az süredir Unity motorunu epeydir kullanıyorum. Açıkçası Unity benim için çok daha geldi. Bence iki motoru da 1 ay için dene ve hoşuna gideni kullan. Senin fikrin ne dersen amatör bir geliştirici olarak Unity derim. Abartısız söylüyorum oyunun topluluğu o kadar fazla ki karakter için osurma kodu bile bulabiliyorsun internette.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı