leovzy Hectopat Katılım 28 Nisan 2022 Mesajlar 686 Çözümler 7 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Haziran 2023 #1 Unity 2D'de karakterimin boşluga düşünce olmesini istiyorum. Haritayı tilemap kullanarak yaptım.
Çözüm leovzy 13 Haziran 2023 Yorumlarınız için teşekkürler. Yeni tiles oluşturup ona "die" tagı atadım yeni script oluşturup. Kod:Panoya kopyala private void OnTriggerEnter2D(Collider2D collision) { if (collision.gameObject.CompareTag("die")) { SceneManager.LoadScene("gameScene"); } } Bu kodu yazdım ve boşluga düşünce oyun yeniden başlıyor.
Yorumlarınız için teşekkürler. Yeni tiles oluşturup ona "die" tagı atadım yeni script oluşturup. Kod:Panoya kopyala private void OnTriggerEnter2D(Collider2D collision) { if (collision.gameObject.CompareTag("die")) { SceneManager.LoadScene("gameScene"); } } Bu kodu yazdım ve boşluga düşünce oyun yeniden başlıyor.
Eren T. Hectopat Katılım 16 Eylül 2022 Mesajlar 2.056 Makaleler 6 Çözümler 39 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Haziran 2023 #2 OzanDie dedi: Unity 2D'de karakterimin boşluga düşünce olmesini istiyorum. Haritayı tilemap kullanarak yaptım. Genişletmek için tıkla... Boşluğa hem Colliderli hem de Rigidbodyli bir duvar koyup o duvara çarpınca ölmesini sağlayabilirsiniz. Artı 0 Eksi
OzanDie dedi: Unity 2D'de karakterimin boşluga düşünce olmesini istiyorum. Haritayı tilemap kullanarak yaptım. Genişletmek için tıkla... Boşluğa hem Colliderli hem de Rigidbodyli bir duvar koyup o duvara çarpınca ölmesini sağlayabilirsiniz.
KS KS leovzy Hectopat Katılım 28 Nisan 2022 Mesajlar 686 Çözümler 7 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Haziran 2023 #3 Clatran dedi: Boşluğa hem Colliderli hem de Rigidbodyli bir duvar koyup o duvara çarpınca ölmesini sağlayabilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Yeni bir tilemap ekleyip mi yapmalıyım yoksa direk img ekleyerek mi? Artı 0 Eksi
Clatran dedi: Boşluğa hem Colliderli hem de Rigidbodyli bir duvar koyup o duvara çarpınca ölmesini sağlayabilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Yeni bir tilemap ekleyip mi yapmalıyım yoksa direk img ekleyerek mi?
Eren T. Hectopat Katılım 16 Eylül 2022 Mesajlar 2.056 Makaleler 6 Çözümler 39 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Haziran 2023 #4 OzanDie dedi: Yeni bir tilemap ekleyip mi yapmalıyım yoksa direk img ekleyerek mi? Genişletmek için tıkla... Herhangi bir şekilde yapabilirsiniz ama sahneye 3D bir Cube eklerseniz daha sağlıklı ve kodları yazması kolay olur. Artı 0 Eksi
OzanDie dedi: Yeni bir tilemap ekleyip mi yapmalıyım yoksa direk img ekleyerek mi? Genişletmek için tıkla... Herhangi bir şekilde yapabilirsiniz ama sahneye 3D bir Cube eklerseniz daha sağlıklı ve kodları yazması kolay olur.
Dubreuil Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 17 Mayıs 2020 Mesajlar 2.787 Makaleler 1 Çözümler 27 Yer Türkiye 13 Haziran 2023 #5 OzanDie dedi: Yeni bir tilemap ekleyip mi yapmalıyım yoksa direk img ekleyerek mi? Genişletmek için tıkla... Normal box collider ile kaplayın alttaraflarını. İs Trigger işaretleyip ölmesini sağlayın. Artı 0 Eksi
OzanDie dedi: Yeni bir tilemap ekleyip mi yapmalıyım yoksa direk img ekleyerek mi? Genişletmek için tıkla... Normal box collider ile kaplayın alttaraflarını. İs Trigger işaretleyip ölmesini sağlayın.
Eren T. Hectopat Katılım 16 Eylül 2022 Mesajlar 2.056 Makaleler 6 Çözümler 39 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Haziran 2023 #6 Megumi Lisa dedi: Normal box collider ile kaplayın alttaraflarını. İs tigger işaretleyip ölmesini sağlayın. Genişletmek için tıkla... Trigger*. Artı 0 Eksi
Megumi Lisa dedi: Normal box collider ile kaplayın alttaraflarını. İs tigger işaretleyip ölmesini sağlayın. Genişletmek için tıkla... Trigger*.
KS KS leovzy Hectopat Katılım 28 Nisan 2022 Mesajlar 686 Çözümler 7 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Haziran 2023 #7 Yorumlarınız için teşekkürler. Yeni tiles oluşturup ona "die" tagı atadım yeni script oluşturup. Kod:Panoya kopyala private void OnTriggerEnter2D(Collider2D collision) { if (collision.gameObject.CompareTag("die")) { SceneManager.LoadScene("gameScene"); } } Bu kodu yazdım ve boşluga düşünce oyun yeniden başlıyor. Artı 0 Eksi Çözüm
Yorumlarınız için teşekkürler. Yeni tiles oluşturup ona "die" tagı atadım yeni script oluşturup. Kod:Panoya kopyala private void OnTriggerEnter2D(Collider2D collision) { if (collision.gameObject.CompareTag("die")) { SceneManager.LoadScene("gameScene"); } } Bu kodu yazdım ve boşluga düşünce oyun yeniden başlıyor.