C# Unity3D nesneye dokunduğumuz zaman sıfırlanması sağlamak

Hocam 2d hiç proje geliştirmedim :). Şu ana kadar muhtemelen 25-30 proje geliştirmişimdir ve hepsi 3d idi. 2d konusunda vereceğim bilgi yanlış olabilir bunu baştan söyleyeyim.
2d oyunlarda belki raycast yerine onmousedown yazmak daha mantıklı olabilir. Şu an yazdığınız kodda ne istediğiniz gibi olmadı onu tam anlayamadım ben. Sanırım yeni uyandığım için beynim tam açılmadı 😂
Hocam balıklara dokunduğumuz zaman performans kaybı olmamasını istiyorum. Çünkü bir sürü balığa dokunacağız ya ondan.

Oyunum videosu da bu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam balıklara dokunduğumuz zaman performans kaybı olmamasını istiyorum. Çünkü bir sürü balığa dokunacağız ya ondan.

Oyunum videosu da bu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an oyun videosunda her şey stabil çalışıyor gibi. Şu an istediğiniz şey kodu daha optimize hale getirmemiz mi? Yoksa videoda kaçırdığım bir şey mi var?

Şu an oyun videosunda her şey stabil çalışıyor gibi. Şu an istediğiniz şey kodu daha optimize hale getirmemiz mi? Yoksa videoda kaçırdığım bir şey mi var?
Oyunun neye benzediğini göstermek için attım size.

@lisra hocam scriptleri de havuzladım. Bu yönteme cachelemek deniliyormuş. Neyse normalde sahnede 1000 nesne olduğunda çökerdi, şu an cacheleme olayı bitince, yağ gibi oluyor. Oyun başlamadan bir load ekranı çekerim oraya, tamam. Zaten 1000 nesne abartı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı