Unity'de Build alınca oyun bozuluyor

t2rker

Decapat
Katılım
26 Ekim 2021
Mesajlar
49
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, daha önce birkaç defa oyun yaptım ve hiç böyle bir hata ile karşılaşmamıştım. Oyun Unity de düzgün çalışıyor ama Build alınca saçmalıyor. Normalde tek tek havadan elmalar düşecekken ikili ikili düşüyor ve UI da bozuluyor. Canvas ayarları screen size vs ayarlı. Sorun neden kaynaklıdır? Yardımcı olabilir misiniz?
 
Biraz daha detay gerekli, ama tecrübelirime göre bu tarz sorunlar genelde FPS kaynaklı oluyor yani sen editorde test ediyorken atıyorum 30 FPS alıyorsundur ama Build aldığında 60 FPS çalışır oyun bu durumda da bu tarz sorunlar olabilir, tavsiyem Update, fixedupdate farklarını araştır bir de fixed time step nedir buna bak. Ekranda karenin ne zaman ve nasıl oluştuğunu bilirsen daha rahat hareket edersin.
 
Daha önce oyun yaptıysanız muhakkak biliyorsunuz ama belki dikkatinizden kaçmıştır diye yazıyorum. Elmaların düşüş hızın deltaTime ile çarpmadıysanız belki frame hızı kaynaklı sorun olabilir. Ya da tek tek düşmelerini bir trigger tetikleyerek yapıyorsanız ilgili trigger telefon ekranında bambaşka bir pozisyonda belirdiğinden kaymalar meydana gelmiş olabilir
 
Konsol çıktılarından debug yapmayı denemeniz lazım. Burada konsol çıktısı paylaşmadan yardımcı olmayı beklemek zor. Github linki varsa scriptlere de bakabilirim.
 

Geri
Yukarı