Çözüldü Unity'de plane sabitlenemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

429905

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Unity'de bu videodaki oyunu yapmaya çalışıyorum ama benim plane'im sürekli aşağı gidiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çalıştırdığım zaman alt tarafta plane in artık rigidbody ile tutulamayacağı yazıyor. Farklı bir yolla çözümü var mı?

1681418913267.png

Çözüm
Unity'de bu videodaki oyunu yapmaya çalışıyorum ama benim Plane'im sürekli aşağı gidiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çalıştırdığım zaman alt tarafta plane in artık rigidbody ile tutulamayacağı yazıyor. Farklı bir yolla çözümü var mı?

Eki Görüntüle 1739126

Hata da rigidbody olan bir objeceye convex seçili olmayan bir mesh collider ekleyemezsin yazıyor. Soruna gelirsek yere rigidbody ekli ve use gravity seçili bundan dolayı başlar başlamaz yere düşüyor. Rigidbody'de iskinematic'i etkinleştirip 2 hatayı da çözebilirsin.
Ama yer, duvar gibi objelere rigidbody eklemene gerek yok. O yüzden direkt kaldırabilirsin.
Unity'de bu videodaki oyunu yapmaya çalışıyorum ama benim Plane'im sürekli aşağı gidiyor.

Eki Görüntüle 1739126

Hata da rigidbody olan bir objeceye convex seçili olmayan bir mesh collider ekleyemezsin yazıyor. Soruna gelirsek yere rigidbody ekli ve use gravity seçili bundan dolayı başlar başlamaz yere düşüyor. Rigidbody'de iskinematic'i etkinleştirip 2 hatayı da çözebilirsin.
Ama yer, duvar gibi objelere rigidbody eklemene gerek yok. O yüzden direkt kaldırabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Eki Görüntüle 1739126

Öncellikle merhaba plane i seçtiğinizde sağda rigidbody kısmında use gravity seçeneği tikli onu kaldırırsanız sorun çözülecektir.

Unity'de bu videodaki oyunu yapmaya çalışıyorum ama benim plane'im sürekli aşağı gidiyor.

Eki Görüntüle 1739126

Bu arada izlediğin videoya göz attım tam bir rezalet. Çok kötü ve gereksiz kod yazıp gereksiz şeyler ekliyor. Başka tutoriallere bakmanı tavsiye ederim, ingilizce biliyorsan bir kaç tane önerebilirim.

Hata da rigidbody olan bir objeceye convex seçili olmayan bir mesh collider ekleyemezsin yazıyor.
Soruna gelirsek yere rigidbody ekli ve use gravity seçili bundan dolayı başlar başlamaz yere düşüyor. Rigidbody de iskinematic i etkinleştirip 2 hatayı da çözebilirsin.
Ama yer, duvar gibi objelere rigidbody eklemene gerek yok. O yüzden direk kaldırabilirsin.

Teşekkürler.

Bu arada izlediğin videoya göz attım tam bir rezalet. Çok kötü ve gereksiz kod yazıp gereksiz şeyler ekliyor. Başka tutoriallere bakmanı tavsiye ederim, İngilizce biliyorsan birkaç tane önerebilirim.

Vize ödevim için basitce bir şey yapmak için bunu yapmaya çalışıyorum 1 günde oyun yapmak gibi bir challenge eklendi birden :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı