Unity'e başlamak için C# bilmek gerekir mi?

Myigtan

Femtopat
Daha fazla  
[Merhaba, ben çok az kodlamanın mantığını anlayacak seviyede C# biliyorum. Unity'e başlamak için daha iyi bir düzeyde C# öğrenmelimiyorum yoksa sadec Unity dersleri ile öğrenebilir miyim? Şu an BTK akedemiden engin demiroğnun C# eğitimine bakıyorum.

[Merhaba, ben çok az kodlamanın mantığını anlayacak seviyede C# biliyorum. Unity'e başlamak için daha iyi bir düzeyde C# öğrenmelimiyorum yoksa sadec Unity dersleri ile öğrenebilir miyim? Şu an BTK akedemiden engin demiroğnun C# eğitimine bakıyorum.

C# öğrenseniz de öğrenmeseniz de Unity kullandığınızda: "Bu ne la?" diyeceğinizden eminim. Unity kurslarında zaten C# öğretirler.

Temel seviye C# bilmeniz, size kolaylık sağlar. Arkadaşın de dediği gibi ne kadar bilirseniz bilin yine Unity kütüphaneleri size şaşırtabilir, en nihayetinde sadece Unity'de varlar, hesap makinesi kursundan öğrenemezsiniz. Size kişisel önerim: Uzun kursalara bakıp vakit israfı yapmayın (Eğer amacınız Unity ise, asla ve asla öğrenmeyin demiyorum), sadece temel mantığını kavrayıp, direkt olarak Unity ile alakalı tutoriallar izleyip pratik yapın. Pratik yapmak öğrenmeniz için en hızlı ve etkili yöntemdir. Birkaç ay içerisinde çok fazla şey öğrenip basit bir oyun geliştirebilirsiniz. Tabii bu sizin öğrenmenize ve vaktinize bağlı, bir ay da alabilir 3 ay da. Şimdiden kolaylıklar dilerim iyi Sosyaller.

En başta kötü kod yazacaksın vs ama engin hocadan öğreniyorsan dili sana temiz kod yazmayı da gösterir. Genel olarak basit seviyede bilsen bile tutorial videolarla oyun yaparken işin mantığını öğrenirsen çok daha hızlı gelişebilirsin. Fakat en önemlisi işin mantığını öğrenmek yoksa ileride tutorial olmadan oyun yapamazsın.

C# bilgin olmadan landscape, animasyonlama gibi çeşitli özellikleri kullanabilirsin. Ama oyun mekaniği yazacağın zaman C# kullanmalısın. Senin sorunun cevabı hem evet hem hayır oluyor yani.

Benim tavsiyem dili öğrenirken üzerine oyunun motorunda da adım atman olur. Youtube'da 1 saatlik videolar oluyor, Flappy Bird gibi basit projeler yapıyorlar. Onları da aynı anda götür ki arayüze vesaire aşina ol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı