Unknown CPU detected. BIOS uptade is required

Nakres59

Centipat
Merhaba. USB ile FAT32 formatında, CD ile afudos yardımı ile, Windows'un kendi üzerinden Asusuptade gibi programlar yardımıyla denedim denedim denedim. Anakartımin üzerinde P5GC-MX /1333, Windows üzerinden ve CPU-Z yardımı ile baktığımda P5GC-MX yazıyor. BIOS sürüm versiyonu 0205 şeklinde ve ismi P5GC-MX (UD) şeklinde. Ayrıca Ez Flash ile BIOS güncellemesi denerken ASUS sitesinden indirdiğim BIOS ROM dosyasının isimlerini de değiştirdim.

NOT: Islemci değişikliği yaptım ve şimdiki işlemci Intel Pentium E6700 . ( Belki eski işlemciyi takip BIOS güncellemesi basarili olur. Lakin termal macunum yok. Yeni işlemcinin macununu da dağılmış bir anakartın kuzey ve güney köprüsü altından bıçakla kazıyarak kendi işlemcimin üstüne taktım.

Bunun başka bir yolu var mı değerli Technopat sakinleri ve değerli yetkili arkadaşlarım.
Yardıma ihtiyacım var. Lütfen boş geçmeyelim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba... USB ile FAT32 formatında, CD ile afudos yardımı ile, Windows'un kendi üzerinden Asusuptade gibi programlar yardımıyla denedim denedim denedim... Anakartımin üzerinde P5GC-MX /1333, Windows üzerinden ve CPU-Z yardımı ile baktığımda P5GC-MX yazıyor... BIOS sürüm versiyonu 0205 şeklinde ve ismi P5GC-MX (UD) şeklinde... Ayrıca Ez Flash ile BIOS güncellemesi denerken ASUS sitesinden indirdiğim BIOS ROM dosyasının isimlerini de değiştirdim...

NOT: Islemci değişikliği yaptım ve şimdiki işlemci Intel Pentium E6700 ... ( Belki eski işlemciyi takip BIOS güncellemesi basarili olur. Lakin termal macunum yok. Yeni işlemcinin macununu da dağılmış bir anakartın kuzey ve güney köprüsü altından bıçakla kazıyarak kendi işlemcimin üstüne taktım...

Bunun başka bir yolu var mı değerli Technopat sakinleri ve değerli yetkili arkadaşlarım...
Yardıma ihtiyacım var... Lütfen boş geçmeyelim:)
Sen ne yapın? Kuzey ve güney köprülerinin macunlarini mi temizledin? Allah akıl fikir versin.

Eski işlemciyi takmaya gerek yok. BİOS güncelleme dosyasını flaş belleğe aynen at, BIOS'a gir. EzFlash uygulaması ile güncelleme yap.

Bende Asus P5K-E anakartma Core2 Quad işlemci taktığım zaman böyle hata almıştım. Güncelleme yapıp sorunu giderdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen ne yapın? Kuzey ve güney köprülerinin macunlarini mi kazıdın? Allah akıl fikir versin.

Eski işlemciyi takmaya gerek yok. BİOS güncelleme dosyasını flaş belleğe aynen at, BIOS'a gir. EzFlash uygulaması ile güncelleme yap.

Bende Asus P5K-E anakartma Core2 Quad işlemci taktığım zaman böyle hata almıştım. Güncelleme yapıp sorunu giderdim.
Flash belleği hangi slota taktigimizin bir önemi var mı

Hiçbir türlü olmuyor.
Sorunu çözdüm. Bios güncellendi :) ...

Afudos ile Bios dosyamı Usb ıçine attım

Bios dosyamın ismini kolay olsun diye sadece P5gcmx.rom yaptım ... Bu işinizi kolaylaştırır...

PC yi Usb ile baslattim

Komut satırına "dir" yazıp Usb içindekileri gördüm

Son olarak ( çok denedim) ....

Komut satırına : afudos /ip5gcmx.rom yazıp biosumu güncelledim...

Sadece i harfini yazmak biosu guncellememi sağladı

Benimle ilgilenenler için teşekkürler... Iyi forumlar

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı