Unreal engine 4 | harita yapı mı?

Lopew

Hectopat
Öncelikle unreal engine oyun motoru olarak ülkemizde genelde karakterlerin mekanikleri, animasyonları gibi olayları ele alıyorlar ama ben örnek verebilirsem GTA gibi bir harita yapmak istesem veya başka bir oyundaki gibi bir harita yapmak istesem "nasıl yaparım ?" Sorusunu kendime ve gerekli yerlere (Google, YouTube vs.) Sorduğumda (ülkemiz genelinde)doğru düzgün bir cevap alamıyorum yok biri diyor bir ada yap 3 ağaç 5 çim koy geç diye ama ben 2000 yılında oyun yapmıyorum ( raft, Rust, stranded deep gibi oyunlar genelde 2000'li yıllarda yapıldı) ve benim oyunumda grafikte önemli, detaylarda önemli. Burda sormak istediğim profesyonel bir oyunla uğraşmış veya oyun haritası olarak iyi şeyler elde etmiş kişilere yönelik. Fikri herkes verebiliyor ama ortaya konulan bir şey yok. Bu arada map gösterimi hakkında burada tartışabiliriz sanırım bana göre yani bir map yapmak bizim Türk yazılımcılarında olmayan bir şey olmayan derken map yapmak uzun uğraşlar gerektiriyor ve eline sonunda da güzel bir şey geçiyor map olmazsa oyun olmaz mantığı bizim oyun yazamama sebebimizde mapde olabilir ama ben bu map yapımı üzerinde uğraşmak istiyorum ve sizden detaylı bir cevap bekliyorum.

İngilizce kaynaklara baktığımda ise gördüğüm tek şey 1 saatlik bir işi 10 dakikaya 5 dakikaya indirilmiş versiyonu. Aslında problem tam olarak yeterli derecede kaynak bulamamak. Unreal engine motorunda assest packlere baktığımda güzel bir packmin 100'dan başlıyor yeterli kaynak elde edemiyorum bazı Free3D gibi textureleri ücretsiz veren siteler var fakat istediğim tarz şeyleri değil de daha çok malzeme ( obje ) elde edebiliyoruz ve kısıtlı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı