Unreal Engine 5 için laptop önerisi

Ayberk6

Hectopat
Arkadaşlar selamlar. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim bu sene hazırlığı bitirdim. 4 senedir kullandığım Casper Excalibur G770 bilgisayarım artık yeterli gelmiyor, bataryası şişti ve şu an bataryasız kullanıyorum ona rağmen çoğu oyunda gereksiz fazla ısınıyor. Zaten yeni laptop almayı düşünüyordum ama okulu bitirtecek bir laptop almak istiyorum. Bu yaz C++ çalışıp üniversitede UE5'e yönelmek istiyorum, buna uygun laptoplara bakıyorum. 5000 serisi almayı çok düşünmüyorum, İsviçre'ye gidebilirim 1-2 haftalığına belki orada uygun bulursam alırım. Kısacası 3-4 sene boyunca UE5'te rahat çalışacağım bir laptop arıyorum ona göre öneri verirseniz sevinirim. Bütçede Max 90-100k arası çıkabilirim.
Not: Casper ve Monster almayı kesinlikle düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam gamegaraj kullanıyormusunuz? Game garaj laptopalarında genelde ısı problemi olduğunu söylediler ondan o markayada güvenemiyorum çok.

Hocam gamegaraj kullanıyormusunuz? Game garaj laptopalrında genelde ısı problemi olduğunu söylediler ondan o markayada güvenemiyorum çok.
Üstte attığım üst seviye Tongfang kasa, soğutma performansı gayet iyi. Bu seride ısınma problemi yok. Altta attığım ise MSI Vector kasa, soğutma ve malzeme kalitesi olarak iyi.

Merhaba ben 1 senedir HP Victus S16 kullanıyorum her hangi bir sorun yaşamdım ve kodlama da yapıyorum ayrıca baya oyunda yüklü ama kasmıyor fps de iyi valoda grafikler yüksek olmasına rağmen 300 lerde ben bunu 38000 aldım şimdi 40-42 civarıdır diye düşünüyorum ama extrem bir şey düşünüyorsanız 110000 tlye omen bilgisiyar var i9 işlemcili baya da iyi

Merhaba ben 1 senedir HP Victus S16 kullanıyorum her hangi bir sorun yaşamdım ve kodlama da yapıyorum ayrıca baya oyunda yüklü ama kasmıyor fps de iyi valoda grafikler yüksek olmasına rağmen 300 lerde ben bunu 38000 aldım şimdi 40-42 civarıdır diye düşünüyorum ama extrem bir şey düşünüyorsanız 110000 tlye omen bilgisiyar var i9 işlemcili baya da iyi
Hocam MSI,ASUS,HP gibi markalara daha yakınım şuan HP Victus serisinde de ısınma olduğu söyleniyor soğutması nasıl?

Üstte attığım üst seviye Tongfang kasa, soğutma performansı gayet iyi. Bu seride ısınma problemi yok. Altta attığım ise MSI Vector kasa, soğutma ve malzeme kalitesi olarak iyi.
1725 frank yaklaşık 82k falan yapıyor. İşlemci olarak i9-14900hx serisi yazılım,render konusunda falan baya övülüyor attığınız laptoplardaki işlemciler de kafa kafaya geliyor bunla ama 5000 serisi çok fazla önermiyor herkes. 4060-4070 alıp iyi bir işlemciyle kapamak daha mantıklı geliyor nedense.

Hocam MSI,ASUS,HP gibi markalara daha yakınım şuan HP Victus serisinde de ısınma olduğu söyleniyor soğutması nasıl?

1725 frank yaklaşık 82k falan yapıyor. İşlemci olarak i9-14900hx serisi yazılım,render konusunda falan baya övülüyor attığınız laptoplardaki işlemciler de kafa kafaya geliyor bunla ama 5000 serisi çok fazla önermiyor herkes. 4060-4070 alıp iyi bir işlemciyle kapamak daha mantıklı geliyor nedense.
Attığınız cihazın aynısını Türkiye'de daha ucuza bulursunuz, alınmaz. Ayrıyeten laptoplarda 5000 serisi gayet başarılı, herhangi bir sorunları yok. Daha çok masaüstü kısım eleştiriliyor. Attığım cihazlardan birini tercih edin. İlla büyük marka olacaksa:

Yani ben pek bir sorun yaşmadım soğutma en yüksekteyken ve oyun oynamıyorken 50 ile 60 arası oyun oynarken 80 ile 70 arası çok fazla lursa 85 oluyor o da baya iyi grafikte olursa oyun ama ben en fazla yazda bile 90 gördüm normelde ise oyun oynamanı tavsiye etmem valo da direk 90 ı görebiliyorsun en yüksekteyken fan sesi kulaklık takmıyorsan çok hafif rahatsız edebilir ama bence laptop için çok iyi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı