Unreal Engine 5 ile animasyon yapmak

Sugyex

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Çok sevdiğim bir dizi olan Murder Drones'in bir fanmade animasyonunu yapmayı planlıyorum. Yapacağım animasyon 20 saniye falan olacak, çok fazla uğraş gerekmeyecek yani. Ama sorun şu ki nereden başlayacağım modelleme nasıl yapacağım grafik ayarlarını nasıl düzenliyeceğim modelin iskeletlerini nasıl anime edeceğim hakkında en ufak bir fikrim yok. Ne kadar uzun sürerse sürsün bunu yapmak istiyorum. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuya hakim arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba. Animasyon hakkında fazla bilgim yok ama yine de yazmak istedim.
Animasyon için elinde karakterlerin modelleri olması gerek. Bunun için Blender vb. uygulamalardan low-poly karakterler tasarlayarak işe başlayabilirsin. Alternatif olarak Mixamo sitesinden modellere bakabilirsin. Karakterini oluşturduktan sonra FBX formatında UE5'e aktarıcaksın. Animation Blueprint ile karakterlerin hareketlerini tanımlarsın. Yazarak anlatmak cidden zor o yüzden YouTube'tan videolara bakmanı öneririm. Türkçe kaynak bulamasanda İngilizce kaynak bir sürü var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Merhaba. Animasyon hakkında fazla bilgim yok ama yine de yazmak istedim.
Animasyon için elinde karakterlerin modelleri olması gerek. Bunun için Blender vb. uygulamalardan low-poly karakterler tasarlayarak işe başlayabilirsin. Alternatif olarak Mixamo sitesinden modellere bakabilirsin. Karakterini oluşturduktan sonra FBX formatında UE5'e aktarıcaksın. Animation Blueprint ile karakterlerin hareketlerini tanımlarsın. Yazarak anlatmak cidden zor o yüzden YouTube'tan videolara bakmanı öneririm. Türkçe kaynak bulamasanda İngilizce kaynak bir sürü var.

Tamamdır. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı