Unreal Engine 5 YouTube eğitim önerisi

Böyle bir şey yok, Unity ile karıştırıyorsun. Mesajlarını raporlayıp yanlış bilgi olarak işaret ettir. Bilgisiz birisi motoru yanlış anlayabilir.

Konu sahibine kanal önerisi.

Açtığım konuda bana söylenen bu hocam.

Açtığım konuda bana söylenen bu hocam.
O konuyu okudum şimdi. Dediğim gibi karıştırmışsın dostum. Hakaret etmiyorum yanlış anlama sadece başka birisinin kafası karışabilir.

Onlar sana Unity ve C# öğrenmelisin demiş.
Fakat konu sahibi Unreal Engine ile alakalı bilgi istiyor. Bu motor ise C++ yahut Blueprint ile kullanılıyor.

O konuyu okudum şimdi. Dediğim gibi karıştırmışsın dostum. Hakaret etmiyorum yanlış anlama sadece başka birisinin kafası karışabilir.

Onlar sana Unity ve C# öğrenmelisin demiş.
Fakat konu sahibi Unreal Engine ile alakalı bilgi istiyor. Bu motor ise C++ yahut Blueprint ile kullanılıyor.

Bu dillerin hepsini tamamen öğrenmek ve tek başımıza oyun yapımına geçmek kaç yıl veya ay sürer?

Bu dillerin hepsini tamamen öğrenmek ve tek başımıza oyun yapımına geçmek kaç yıl veya ay sürer?
Aslında dil öğrenmene gerek yok. Blueprint ve UE5 kullanarak da kaliteli oyunlar geliştirebilirsin. Fakat kimse ne zaman oyun yapabileceğin hakkında kesin bir tarih veremez.

Yine de fikir olması açısından, temelin yoksa 1 seneye yakın süre alacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca hiçbir şeyi tamamen öğrenmek mümkün değil. Öyle bir kafayla çalışan kişi işin içinden çıkamaz.

80/20 kuralı burada da devreye giriyor. İşin %20'sini bilen birisi yapacağı oyunun %80'ini yapabilecek kıvama gelir diye düşünüyorum. Geri kalan yirmiyi de assetlerle, rehberlerle çözer.

Bu sorularını İngilizce olarak Youtube'da araştırarak izlemen gerekiyor. En başta burada sorman hata, forumda bilgi kapasitesi yüksek insan çok az. Ben dahil yetersiz bilgiye sahibim bu konularda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı