Çözüldü Unreal Engine 5'de nasıl jumpscare yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PALA_KV

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Unreal Engine 5'de nasıl jumpscare yapabilirim? Sahnemizde dolaşan bir npcnin içindeki "Collision Sphere'a" temas edince bir animasyon gerçekleşecek. Ancak kameramızda animasyondaki karaktere bağlı olarak hareket edecek.

@Bayram Reis

Çözüm
Blueprint actor ile yapıyorum hocam.
1740239018405.png
Eski örneklerimden bir tanesi.
Actor Sequence kullanmayı biliyorsan bu kodu kullanabilirsin çalışıyor.

Üstteki kod biraz iç içe ve senin işine yaramayacak şeyler içeriyor. Kafan karışmaması için bir tane daha yaptım:
1740242110431.png
Disable control ve Enable control node'ları:
1740241565862.png
1740241576664.png

@PALA_KV Sonuç nedir yapabildiniz mi?
Bilerek siz farkedebilmeniz adına sağ alttaki yazıyı gösteriyorum. Blueprint yazıyor yani Actor. Eğer level olsaydı:

Burdaki gibi Level Blueprint yazardı :)

Bunlar da,

Burda karakterden referans alarak kullandığım için karakterin içine yazılacak :)
Blueprint konusunda çok acemiyim :D
Hocam birde "Set View Target With Blend" nodeunu nasıl çağrıyoruz.

Çok normal bir şey bu. Bir insan olarak her şey ilgimizi çekmek zorunda değil aynı zamanda çok iyi bilmemize de gerek yok (hiç bilmeyin demiyorum)
Mesela ben de design animasyon niagara vb. konularda iyi değilim sadece kodlamada işimi görecek kadar iyiyim.
1740244653979.png
1740244736029.png

Çok normal bir şey bu. Bir insan olarak her şey ilgimizi çekmek zorunda değil aynı zamanda çok iyi bilmemize de gerek yok (hiç bilmeyin demiyorum)
Mesela ben de design animasyon niagara vb. konularda iyi değilim sadece kodlamada işimi görecek kadar iyiyim.
Benim ise tam tersi Design'ım iyidir. :D

Benim ise tam tersi Design'ım iyidir. :D
O zaman BP konusunda uzman olmak zorunda değilsiniz :)
Hocam birde "Set View Target With Blend" nodeunu nasıl çağrıyoruz.
Yumuşak bağlacı sağ tıklayınca açılan arama panelindeki sağ yukarıda yazan seçenek. (ingilizce kullanıyorum ama Context ... birşey yazıyordu türkçesi yumuşak bağlaçtı sanırım.)

O zaman BP konusunda uzman olmak zorunda değilsiniz :)

Yumuşak bağlacı sağ tıklayınca açılan arama panelindeki sağ yukarıda yazan seçenek. (ingilizce kullanıyorum ama Context ... birşey yazıyordu türkçesi yumuşak bağlaçtı sanırım.)
Hocam Play Sequence nodeu gözükmüyor. Yani sağ tık yapıp yazınca gözükmüyor.

Hocam Play Sequence nodeu gözükmüyor. Yani sağ tık yapıp yazınca gözükmüyor.
Actor sequence'in referansıyla sürüklemelisiniz Yumuşak bağlaç da açık olmalı.

Hocam Actor Sequence ile Level Sequence farklı şeyler mi? Eğer farklıysa nasıl Actor Sequence oluşturuyoruz?
Evet farklı şeyler. Blueprintin compenent bölümünde en sol yukarıda add butonuyla ekleyebliyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı