Çözüldü Unreal Engine 5'de nasıl jumpscare yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PALA_KV

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Unreal Engine 5'de nasıl jumpscare yapabilirim? Sahnemizde dolaşan bir npcnin içindeki "Collision Sphere'a" temas edince bir animasyon gerçekleşecek. Ancak kameramızda animasyondaki karaktere bağlı olarak hareket edecek.

@Bayram Reis

Çözüm
Blueprint actor ile yapıyorum hocam.
1740239018405.png
Eski örneklerimden bir tanesi.
Actor Sequence kullanmayı biliyorsan bu kodu kullanabilirsin çalışıyor.

Üstteki kod biraz iç içe ve senin işine yaramayacak şeyler içeriyor. Kafan karışmaması için bir tane daha yaptım:
1740242110431.png
Disable control ve Enable control node'ları:
1740241565862.png
1740241576664.png

@PALA_KV Sonuç nedir yapabildiniz mi?
Herkese merhaba. Unreal Engine 5'de nasıl jumpscare yapabilirim? Sahnemizde dolaşan bir npcnin içindeki "Collision Sphere'a" temas edince bir animasyon gerçekleşecek. Ancak kameramızda animasyondaki karaktere bağlı olarak hareket edecek.

@Bayram Reis
Blueprint Actor ile mi yoksa TriggerBox ile mi yapmaya çalışıyorsun? Actor ile daha iyi olur çünkü

Blueprint actor ile yapıyorum hocam.
1740239018405.png

Üstteki kod biraz iç içe ve senin işine yaramayacak şeyler içeriyor. Kafan karışmaması için bir tane daha yaptım:
1740242110431.png
1740241565862.png
1740241576664.png

Son düzenleme:
Çözüm
Eki Görüntüle 2430336

Eki Görüntüle 2430393
Eki Görüntüle 2430380Eki Görüntüle 2430381
Hocam bir tane jumpscare animasyonu yaptım. Aynı "Poppy Playtime Chapter 1" oyunundaki gibi "Huggy Wuggy" adlı karakterin jumpscare animasyonuna çok benzer. Karakter oyuncuyu nasıl tutup yiyebilir? Yani kameranın da vektörel olarak hareket etmesini istiyorum. Birde dediğinizi birazdan yapmaya başlayacağım.

Hocam bir tane jumpscare animasyonu yaptım. Aynı "Poppy Playtime Chapter 1" oyunundaki gibi "Huggy Wuggy" adlı karakterin jumpscare animasyonuna çok benzer. Karakter oyuncuyu nasıl tutup yiyebilir? Yani kameranın da vektörel olarak hareket etmesini istiyorum. Birde dediğinizi birazdan yapmaya başlayacağım.
Dediğim gibi Actor Sequence'i kullanmayı biliyorsanız dediğiniz çok basit bir şey. Disable input yapın ve görseldeki gibi kontrolü actor'e verin. Kamerayı da canavarın ağzına giriyormuşsunuz gibi animasyon yapın Actor sequence ile sonra da sequence başlatın bitirdiğinde ise karakteri öldüyor musunuz, yeni bir level mi başlatıyorsunuz orası size kalmış.

Dediğim gibi Actor Sequence'i kullanmayı biliyorsanız dediğiniz çok basit bir şey. Disable input yapın ve görseldeki gibi kontrolü actor'e verin. Kamerayı da canavarın ağzına giriyormuşsunuz gibi animasyon yapın Actor sequence ile sonra da sequence başlatın bitirdiğinde ise karakteri öldüyor musunuz, yeni bir level mi başlatıyorsunuz orası size kalmış.
Tamamdır hocam yaptığım zaman gelişmeleri buraya yazarım.

Hocam bu blueprinti actorun içinde mi yapıyoruz yoksa level blueprintinde mi?

Hocam bu blueprinti actorun içinde mi yapıyoruz yoksa level blueprintinde mi?
Sürprizbozan: Basit örnek
Bilerek siz farkedebilmeniz adına sağ alttaki yazıyı gösteriyorum. Blueprint yazıyor yani Actor. Eğer level olsaydı:
Sürprizbozan: Eski örnek (Karmaşık)
Burdaki gibi Level Blueprint yazardı :)

Sürprizbozan: Enable ve Disable control
Bunlar da,
Sürprizbozan: Basit örnek
Burda karakterden referans alarak kullandığım için karakterin içine yazılacak :)

NOT: Böyle cevap vermemin sebebi projenize, BP kodunuza ve UE'ye daha iyi hakim olabilmeniz adına.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı