Çözüldü Unreal Engine 5'de tehlike ölçer nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PALA_KV

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Unreal Engine 5'te bir cihaz yapacağım. Bu cihaz oyunda bulunan bir yaratığın bize yaklaştığında kademe kademe tehlike seviyesinin cihazın ekranında artmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Not: Tehlike Seviyesi 0 ile 10 rakam arasında olacaktır.

@Bayram Reis

Son düzenleme:
Çözüm
Sakıncası yoksa bilgisayara geçtiğiniz zaman ekran görüntüleriyle anlatma şansınız var mı?
Tabii ki!Basit bir yaklaşma örneği:
1740222531674.png
Daha da ayrıntılı (istediğiniz gibi 10 kademeli)
1740223474245.png
Aralarını siz doldurabilirsiniz. Mesafeleri de değiştirin. Kafanıza takılacak bir şey olursa sorabilirsiniz. Bu kod çalışıyor:
1740223425921.png

1740223443696.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izlerseniz kendinize has bir event ile yaratığın yakınlığı ve uzaklığını kontrol edebilirsiniz. Bu da size Tick olayına göre ve fonksiyon büyüklüğüne göre ciddi performans kazancı sağlayacaktır.
Herkese merhaba. Unreal Engine 5'te bir cihaz yapacağım. Bu cihaz oyunda bulunan bir yaratığın bize yaklaştığında kademe kademe tehlike seviyesinin cihazın ekranında artmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Not: Tehlike seviyesi 0 ile 10 rakam arasında olacaktır.

Yaratık ile kullanıcı arasındaki uzaklığı değer olarak alıp değer kademeli olarak artıp azaldığında cihaz arka planda her zaman bu uzaklığı denetleyebilir. İlerleyen zamanda spesifik yaratıklar için ayrı cihazlar yapılabilir.

Yaratık ile kullanıcı arasındaki uzaklığı değer olarak alıp değer kademeli olarak artıp azaldığında cihaz arka planda her zaman bu uzaklığı denetleyebilir. İlerleyen zamanda spesifik yaratıklar için ayrı cihazlar yapılabilir.
Bunu zaten böyle yapmayı düşünüyorum. Ama nasıl kodlayacağımı bilmiyorum.

Not: Tehlike Seviyesi 0 ile 10 rakam arasında olacaktır.

@Bayram Reis
Tick eventiyle yaratığın mesafesini ölçen makro yapabilirsin 30dknı almaz. Ama daha optimize yolu vardır internetten bakmalıyım. Şuanlık bilgisayar yanımda olmadığından bu aklıma geldi en basit yoluyla.

Tick eventiyle yaratığın mesafesini ölçen makro yapabilirsin 30dknı almaz. Ama daha optimize yolu vardır internetten bakmalıyım. Şuanlık bilgisayar yanımda olmadığından bu aklıma geldi en basit yoluyla.
Sakıncası yoksa bilgisayara geçtiğiniz zaman ekran görüntüleriyle anlatma şansınız var mı?

1740222531674.png
1740223474245.png
Aralarını siz doldurabilirsiniz. Mesafeleri de değiştirin. Kafanıza takılacak bir şey olursa sorabilirsiniz. Bu kod çalışıyor:
1740223425921.png

1740223443696.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoyu izlerseniz kendinize has bir event ile yaratığın yakınlığı ve uzaklığını kontrol edebilirsiniz. Bu da size Tick olayına göre ve fonksiyon büyüklüğüne göre ciddi performans kazancı sağlayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam maşallah gizli Unreal Engine çalışanı mısınız her şeyi biliyorsunuz. :D

Bide bunu widget üzerinde nasıl yapacağımı anlatırsanız (sakıncası yoksa) helal olsun. Ve widgeti bir ekran olarak yapmak istiyorum. Yani cihaz elimizde olacak 1-10 rakamları arasında bize tehlike seviyesini gösterecek. Aynı "Phasmophobia" oyunundaki termometre gibi. Tek farkı bu cihaz yaratığa olan yakınlığımızı ölçüyor.

NOT: Eğer Tick eventine çok yüklenecekseniz veya her tickte çalıştırmasını istemiyorsanız bu eventi kullanmayın. Kendi içerisinde döngü yaratacak kod yapın:
1740223927855.png

Sequence Node'u Exec'i bölmeye ve Async çalışmayı sağlar.
Hocam maşallah gizli Unreal Engine çalışanı mısınız her şeyi biliyorsunuz. :D
Çok teşekkür ederim :) Algoritma bilen herkes yapabilir.
Ve widgeti bir ekran olarak yapmak istiyorum.
O da çok basit. İsterseniz bir Widget yapın doluluk oranını Progress bar ile yapın ister her seviyede farklı widget SS'i yani 1. seviyede ekrandaki widget dolsun 10.da boşalsın (Tam tersi aslında :D) Veya widget'a ya da Karaktere değişken oluşturun bunu Widget'e bağlayın yakınlık oranına göre değiştirin bir şeyler işte. Yapamazsanız farklı konu açın yardım ederim.

Son düzenleme:
NOT: Eğer Tick eventine çok yüklenecekseniz veya her tickte çalıştırmasını istemiyorsanız bu eventi kullanmayın. Kendi içerisinde döngü yaratacak kod yapın:
Eki Görüntüle 2430098

Çok teşekkür ederim :) Algoritma bilen herkes yapabilir.

O da çok basit. İsterseniz bir Widget yapın doluluk oranını Progress bar ile yapın ister her seviyede farklı widget SS'i yani 1. seviyede ekrandaki widget dolsun 10.da boşalsın (Tam tersi aslında :D) Veya widget'a ya da Karaktere değişken oluşturun bunu Widget'e bağlayın yakınlık oranına göre değiştirin bir şeyler işte. Yapamazsanız farklı konu açın yardım ederim.
Tamamdır hocam. Bundan sonra bir sorunum olduğu zaman sizi etiketlerim. :D
Ve ayrıca çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı