Unreal Engine öğrenmeye nasıl başlanır?

Ahmet_Emir

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.
Unreal Engine öğrenmek istiyorum ama bazı yerlerde UE'den önce öğrenece çok şey olduğunu söyledi. Kaplama teknikleri, shader vb. UE öğrenmeye nereden başlamalıyım? Blender kadar profesyonelce olmasa da biraz modelleme biliyorum. Başlangıç seviyesinde. Yol haritasını basitleştirerek yani önce şunu şunu öğren sonra şunu öğren gibi ve öğrenebileceğim kaynaklar konusunda yardım ederseniz çok sevinirim.

Ben olsam youtube'da "Unreal Engine Tutorial 1" diye aratırdım. Bazı video'larda türkce aktyazı bile bulunur.
Ergenken game maker, game editor, 3D rad uygulamalarını kullanıyordum. Sonuç : yazılımcı veya oyun programcısı değilim:)

@PALA_KV peki direk Unreal Engine öğrenmekle mi başlamalıyım yoksa ondan önce öğrenmem gereken şeyler var mıdır?
Öncelikle belli bir seviyede İngilizce bilginizin olması lazım. Sonra kodlamanın temel mantığını ve temel kavramları öğrenmelisiniz. Bir nebzede olsa animasyon bilginiz olsun. Ve öğrenmeye başlamadan önce Unreal Engine'yi biraz kurcalayın derim (Komutların yerlerine vs. daha aşina olunması için). Zaten "ERG Digital Dev" adlı kanal bunları gayet açıklayıcı şekilde anlatıyor.

Öncelikle belli bir seviyede İngilizce bilginizin olması lazım. Sonra kodlamanın temel mantığını ve temel kavramları öğrenmelisiniz. Bir nebzede olsa animasyon bilginiz olsun. Ve öğrenmeye başlamadan önce Unreal Engine'yi biraz kurcalayın derim (komutların yerlerine vs. daha aşina olunması için). Zaten "erg digital dev" adlı kanal bunları gayet açıklayıcı şekilde anlatıyor.

B2 seviyesindeki İngilizce yeterli olur mu? Python da biliyorum çok olmasa da ama temel mantığını anladım sanırım. Animasyon bilgisi neden gerekli ve bir yerde okumuştum. Kaplama, shader, modelleme gibi şeyler diyorlardı. Bunlar gerekli mi?

B2 seviyesindeki İngilizce yeterli olur mu? Python da biliyorum çok olmasa da ama temel mantığını anladım sanırım. Animasyon bilgisi neden gerekli ve bir yerde okumuştum. Kaplama, shader, modelleme gibi şeyler diyorlardı. Bunlar gerekli mi?
Öncelikle, B2 İngilizce seviyesi gayet yeterli. Kaplama ve shaderi zaten Unreal Engine'nin içinde gayet gelişmiş bir biçimde yapabiliyorsunuz. Modelleme, modellerinizin özgün olması ve free assetlerin kullanımını en aza indirmek için çok önemli bir unsurdur. Bu yüzden profesyonel düzeyde olmasa bile orta düzeyde modelleme bilginizin olması gerek.

Öncelikle, B2 İngilizce seviyesi gayet yeterli. Kaplama ve shaderi zaten Unreal Engine'nin içinde gayet gelişmiş bir biçimde yapabiliyorsunuz. Modelleme, modellerinizin özgün olması ve free assetlerin kullanımını en aza indirmek için çok önemli bir unsurdur. Bu yüzden profesyonel düzeyde olmasa bile orta düzeyde modelleme bilginizin olması gerek.

Tinkercad'de kendim amatörce modelleme yapıyordum. Blender hiç kullanmadım. Sıkıntı olmaz değil mi? Zaten başlangıçda kendim takılmalık yapacağım için assets kullanırım sanırım.

Tinkercad'de kendim amatörce modelleme yapıyordum. Blender hiç kullanmadım. Sıkıntı olmaz değil mi? Zaten başlangıçda kendim takılmalık yapacağım için assets kullanırım sanırım.
İşleri büyültürseniz yani indie oyunları yapmak isterseniz kesinlikle orta düzey modelleme öğrenin.

İşleri büyültürseniz yani indie oyunları yapmak isterseniz kesinlikle orta düzey modelleme öğrenin.

Tamamdır, teşekkürler.

@PALA_KV hocam önerdiğiniz kanali izlemeye başladım ama çok yavaş ilerliyor level kelimesinin seviye demek olduğunu anlatacak derecede yavaş ilerliyor. Yarım saat izledim yaklaşık ve sıkılmaya başladım bile önerebileceğiniz başka kanal var mıdır?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı