Unreal Engine vs Unity

emirix0

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Benim birkaç sorum olacaktı size. Şimdi ben iki oyun motoru arasında kaldım. Unity öğreniyordum ki paketler pahalı yanı özgürce oyun yapamıyorum. Unreal ile her şey ücretsiz ama zor tabii ki. Hangisiyle oyun yapayım? Unreal ile yaparsam Play Store'ye falan atabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle eğer bütçen varsa yapacağın oyun fazla bir grafiği veya gerçekçiliği (Battlefield vs.) Tarzı bir şey yapmayacaksan Unity ama diyosunki bilgim var bütçem var zamanım var kesinlikle Unreal Engine kullan ama sisteminin iyi olması gerek.

ama zor tabii ki.
Neden herkeste bu algı var bilmiyorum. UE unityden daha kolay.
Ben de bu sebepten ilk Unity başladım beğenmedim UE geçtim çok daha basit ve güzel. 2D yapacaksan Unityde daha kolay 3D yapacaksan UE de daha kolay. Grafiklere önem veriyorsan UE ancak optimizaysonu düzgün yapmazsan sıkıntı büyük. Eğer sadece mobil yapacaksan Unity. Son dediğim istisnalar ile değişebilir.

Play Store'ye falan atabilir miyiz?
Mobil yapacaksan evet atabilirsin. Ama dev paketi 25$ Eğer masaüstü yapacaksan Epicte UE ile geliştirilen oyunlar beleş ekleniyordu sanırım. Steam de ise oyun başına 100$.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı