Unreal ve Maya programları ile oyun modellemesi yapılır mı?

Leanthes

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Şu an halihazırda bilgisayar programcılığı okuyorum. Hedefim arkadaşlarımla beraber oyun sekörüne girebilmek.

Unreal Engine'de (C++) belli bir seviyeye geldim. Kendimi daha da gelistirip Haziran ayindan sonra Maya programına başlamayı düşünüyorum. Bu iki program sayesinde hedeflerime ulaşabilir miyim? Maya programı ile kendi oyunumuzun modellemesini yapmak ne kadar zordur? Eğer modelleme ile ilgili bir işe girmek istersek belirli bir bölümden mezun olmamız mı gerekir? Daha da önemlisi geleceğimiz rahat eder mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
3D görselleştirme/modelleme/animasyon vs işleri için mezuniyet şartı yok, tanıdığım bir sürü kendini yetiştirmiş insan var. Benim tanıdıklarım genel olarak oyun sektöründe çalışıyor. Reklam sektöründe de çalışanlar var.

Öncelikle Maya değil Blender öneririm. Hem ücretsiz hem de birçok konuda iş yapma imkanı sunuyor. Ve aldığı desteklerle her geçen gün hızlanarak büyüyor. 2D çizim, 2D animasyon, 3D modelleme, 3D animasyon, Texture painting, Geometry Nodes, Güçlü bir shader editör, Sculpting, Video editleme, Compositing gibi bir sürü farklı iş yapma imkanı sunuyor.

Ancak bir insanın hem tasarımda çok iyi olması hem de programlamada çok iyi olması çok zordur. Çünkü rakiplerin sadece bir alanda uğraşacak ve tüm vaktini buraya harcayacak. Sen ise her ikisine de vakit harcayacaksın ve bu senin onlarla rekabet etmeni zorlaştırır. Bunun yerine istediğin alanda kendini geliştirip o alanda iş bulmaya çalış. Sen yazılım biliyormuşsun mesela, grafik kısmından anlayan birini de bulursan ufaktan başlayın proje geliştirmeye. Başkalarını buldukça ekibi büyütün.

Gelecekte 2D/3D işlerinin büyük çoğunluğunu yapay zekanın yapacağını düşünüyorum. Bu yüzden önünün pek de açık olduğunu düşünmüyorum ama yine de kendini ciddi manada geliştirmiş ve yetenekli birinin iş bulabileceğini tahmin ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı