Unutamadığınız Ekran Kartları

Biraz nostalji yapalım mı gençler? İlk önce ben cevap vereyim.
AMD HD 7570: Eskiden kullandığım bir ekran kartı. "Oyunu kaldırması yeterli." dediğim ekran kartlarından biri. Günümüzde sürekli 2070, 2080, 2080 Ti konuşulduğu için, bu ekran kartı, benim gözümde daha da küçüldü. Yaşlı bir dost.
GTX 1050 Ti: Zamanında muhteşem bir karttı. Aslında hala öyle. Ama biraz yaşlandı gibi. Ortalıkta "Bu ekran kartı o kadar iyi değil." dediğimde yerin dibine girmiştim. Haklıydılar. Daha sonra bu arkadaşımız, tahtını GTX 1060'a devretti. Ahah:cry:
S3 Trio64V+: S3 Trio'nun ekran kartı kabul edilmesi için bin şahit gerektiğini biliyorum. Ama biz ekran kartının ne olduğunu bu küçük "Grafik hızlandırıcı"dan öğrendik, değil mi? Ekran kartı fidanının dikildiği dönemler. Artık bir ağaç oldu. Ama kendisi yok. Aramızdan ayrıldı.
Bu konu altından nostalji yapalım. Sistemi yormaya gerek yok:D
GT 720m

GT 740M: Hala kullandığım bir ekran kartı. Bu emektar Minecraft'ı 7 chunk da 70 FPS'te oynatırdı aga be. :(

Biraz nostalji yapalım mı gençler? İlk önce ben cevap vereyim.
AMD HD 7570: eskiden kullandığım bir ekran kartı. "oyunu kaldırması yeterli." dediğim ekran kartlarından biri. Günümüzde sürekli 2070, 2080, 2080 Ti konuşulduğu için, bu ekran kartı, benim gözümde daha da küçüldü. Yaşlı bir dost.
GTX 1050 Ti: zamanında muhteşem bir karttı. Aslında hala öyle. Ama biraz yaşlandı gibi. Ortalıkta "bu ekran kartı o kadar iyi değil." dediğimde yerin dibine girmiştim. Haklıydılar. Daha sonra bu arkadaşımız, tahtını GTX 1060'a devretti. Ahah:cry:
S3 Trio64v+: S3 Trio'nun ekran kartı kabul edilmesi için bin şahit gerektiğini biliyorum. Ama biz ekran kartının ne olduğunu bu küçük "grafik hızlandırıcı"dan öğrendik, değil mi? Ekran kartı fidanının dikildiği dönemler. Artık bir ağaç oldu. Ama kendisi yok. Aramızdan ayrıldı.
Bu konu altından nostalji yapalım. Sistemi yormaya gerek yok:D

ATI Radeon HD 5450 512 MB zamanında çok şey çekmiştim ama yine de benim için güzel bir karttı ondan sonra GT 710 1GB almıştım GT 710 iyi bir karttı ama oda çok çektirmedi değil 🙂 şu an RX 550 4 GB var memnunum. Bu arada HD 5450 hala çalışıyor 5-6 ay önce 2. elden 90₺ ye satmıştım 🥲 GT 710'u ise eski DDR3 Athlon X4 860klı sistemimle beraber 1000₺ ye satmıştım 4-5 ay önce şu an ise DDR4 R3 1200 RX 550'li bir sistemim var bakalım bununla nereye kadar gidebileceğiz 😀

Arkadaşımdan bedavaya ikinci el ATI Radeon HD 4650 1 GB alıp, ekran kartı olmayan bilgisayarıma takmıştım. Onboard VGA 64 MB'dan kat kat iyiydi, ilk harici ekran kartımdı ve ilk defa ekran kartı olan bir bilgisayara sahip olmuştum fakat bir süre kullandıktan sonra üzmeye başladı, ETS 2 oynarken sıcaklıktan dolayı ekran kartı yanıt vermeyi kesiyordu. GPU fanı kendini bile soğutamıyordu kaldı ki GPU'yu soğutacak. Yeni bir bilgisayar alınca eski bilgisayar kasasını bütün donanımlarıyla birlikte ispirto döküp yakmıştım.🔥

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı