Unutamadığınız Ekran Kartları

Sakın bana, 800x600 çözünürlükte oyun oynarken keyif aldığını söyleme. Ben "Oyunları neden 1366x768 çözünürlükte oynuyorum?" diye düşünüyorum. Buradan Geforce 940M ekran kartına selam olsun. Az şey becermedi. Gayet memnunum.
640x480'de iyidir iyi.
 
Sakın bana, 800x600 çözünürlükte oyun oynarken keyif aldığını söyleme. Ben "Oyunları neden 1366x768 çözünürlükte oynuyorum?" diye düşünüyorum. Buradan Geforce 940M ekran kartına selam olsun. Az şey becermedi. Gayet memnunum.
O oyunu açtığı anda dünyanın en mutlu insanı bendim :)
 
Vay be. sene 2011 rahmetli kardeşime babamın bir arkadaşı 2006 dan kalma eski beyaz bir pc vermişti 2gb ramı vardı tek hatırladığım buydu diğer özelliklerini hatırlamıyorum ama kasanın dış görünümü hala aklımda beyaz kasa kocaman mavi açma tuşu birde tüplü bir monitör almıştık kuruduk büyük hayalle internet bağlattık ve ozamanlar en çok oynadığım oyun olan metin2 yi yükledim hemen ve büyük bir heyecanla oyunu açmaya koyuldum bi de baktım o da ne pc de ekran kartı yok ozamanlar lise ye yeni geçmiştim. Daha sonra pc yi alıp her zaman gittiğim internet kafeye götürdüm ve adam bana ekran kartı olmadığı nı, 60 TL gibi bir fiyata alabileceğimi söyledi tabiki beş kuruşum yoktu. Büyük hayal kırıklığı ile eve döndüm 1-2 ay ekran kartsız takıldım daha sonra amca oğlu pc sini yeniledi eski ekran kartını bana verdi adını tam hatırlamıyorum ancak 128mb dı evet 128mb yanlış okumadınız büyük bir heyecanla ve sevinçle eve nasıl koştuğumu bir bilseniz hemen pc yi açıp taktım kalbim yerinden çıkacak mış gibiydi. Montajı yaptım eve oyunu açtım çok heyecanlıydım, oyun kasıyor du ama oyunu oynatması bile benim için çok büyük birşeydi onun verdiği mutluluğu başka hiç bir yerde bulamadım seni asla unutmayacağım 128mb lık koca yürekli kartım.
 
Son düzenleme:
Vay be sene 2011 rahmetli kardeşime babamın bir arkadaşı 2006 dan kalma eski beyaz bir pc vermişti 2gb ramı vardı tek hatırladığım buydu diğer özelliklerini hatırlamıyorum ama kasanın dış görünümü hala aklımda beyaz kasa kocaman mavi açma tuşu birde tüplü bir monitör almıştık kuruduk büyük hayalle internet bağlattık ve ozamanlar en çok oynadığım oyun olan metin2 yi yükledim hemen ve büyük bir heyecanla oyunu açmaya koyuldum bi de baktım o da ne pc de ekran kartı yok ozamanlar lise ye yeni geçmiştim. Daha sonra pc yi alıp her zaman gittiğim internet kafeye götürdüm ve adam bana ekran kartı olmadığı nı, 60 TL gibi bir fiyata alabileceğimi söyledi tabiki beş kuruşum yoktu. Büyük hayal kırıklığı ile eve döndüm 1-2 ay ekran kartsız takıldım daha sonra amca oğlu pc sini yeniledi eski ekran kartını bana verdi adını tam hatırlamıyorum ancak 128mb dı evet 128mb yanlış okumadınız büyük bir heyecanla ve sevinçle eve nasıl koştuğumu bir bilseniz hemen pc yi açıp taktım kalbim yerinden çıkacak mış gibiydi. Montajı yaptım eve oyunu açtım çok heyecanlıydım, oyun kasıyor du ama oyunu oynatması bile benim için çok büyük birşeydi onun verdiği mutluluğu başka hiç bir yerde bulamadım seni asla unutmayacağım 128mb lık koca yürekli kartım.
Vay be. Biz 1-2 GB ekran kartı hafızası var diye üzülüyoruz. 128 MB nedir kardeşim?
 
Ekran kartınız mı vardı eskiden? O da iyiymiş :)
Ömrümde sahip olduğum 2.Kasamda Ati Readon HD2600 Pro vardı hala var duruyor yan odada.

O kart ile yaşadığımı şuan 1060 ile yaşamadım. Ne oyunlar oynadık AC Brotherood, Revelations, Tomb Raider Survival Edition, LOL, Prototype, Resident Evil 5, X-Men Wolwerine ulan ne günlerdi ya hepsini orta-yüksek ayarlarda +30FPS takılmadan oynuyordum. Resident Evil 6'yı kaldırmayınca yeni bilgisayar arayışına girmiştim. Bu arada eskilerden söz ediyoruz GTX1050ti demişsiniz :facepalm:
 
R7 240. Allah onun belasını versin. Şimdi 500 TL satılıyor. Net söylüyorum, alan kazığı yemiştir.
Aslında o ekran kartı değil. Anakarttaki gömülü ekran kartı ile aynı kesip marka yapıştırıp satıyorlar. Onun yerine kasayı tekme atarak açın bir iki tane daha tekme atın kasaya o şekilde kullanın daha iyi.
 

Geri
Yukarı