Çözüldü "Update-GRUB komutu başarısız" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atheris

Femtopat
'Update-GRUB' komutu başarısız.

Bu ölümcül bir hata.

Bilgisayarıma Dual boot yapmaya çalışıyordum fakat bu hatayla karşılaşıp duruyorum. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kurulumu İngilizce yapıp, sadece klavye ayarını Türkçe seçmeyi denersin. Ayrıca kurulum yaparken internet bağlantını kapatmak denenebilir.
Rica ederim.

Kurulumu İngilizce yaptıysan, menüden dil ayarlarını aratıp Türkçeye geçiş yapabilirsin.

Ayrıca Grub güncellemesiyle ufak ve geçici bir sorun var; güncellemelerde bununla ilgili hata alırsan, şu konuyu ziyaret edip yazılanları uygularsın. Terminal herhangi bir işlem yaparken sürekli hata veriyor

Rica ederim.

Kurulumu İngilizce yaptıysan, menüden dil ayarlarını aratıp Türkçeye geçiş yapabilirsin.

Ayrıca Grub güncellemesiyle ufak ve geçici bir sorun var; güncellemelerde bununla ilgili hata alırsan, şu konuyu ziyaret edip yazılanları uygularsın. Terminal herhangi bir işlem yaparken sürekli hata veriyor
Hocam 'su' komutuyla root yetkisi almaya çalışıyorum. Doğru şifreyi girmeme rağmen hata veriyor. Tekrar şifreyi girip deneyince oluyor. Bunu dediğiniz çok iyi oldu hocam tekrardan teşekkürler. Demek bununla ilgiliymiş.

Komutun başına sudo ekleyin. Bağlantıdaki komutu buna göre düzenledim. Linux Mint'te, apt'yi sudo olmadan kullanabiliyorsunuz, yönetici parolasını otomatik olarak istiyor.

Hocam 'su' komutuyla root yetkisi almaya çalışıyorum.

Ubuntu'da root hesabı pasiftir, aşağıdaki komutla etkinleştirilmeli, komutu çalıştırınca parola belirleyeceksiniz.

Kod:
sudo passwd root

Ya da sudo -i komutunu kullanacaksınız.

Komutun başına sudo ekleyin. Bağlantıdaki komutu buna göre düzenledim. Linux Mint'te, apt'yi sudo olmadan kullanabiliyorsunuz, yönetici parolasını otomatik olarak istiyor.

Ubuntu'da root hesabı pasiftir, aşağıdaki komutla etkinleştirilmeli, komutu çalıştırınca parola belirleyeceksiniz.

Kod:
sudo passwd root

Ya da sudo -i komutunu kullanacaksınız.
Pek hakim değilim hocam yeni başladım. Sağ olun yine de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı