Upload hızı nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Upload hızı, servis sağlayıcınız tarafından size sunulan karşıya yükleme hızıdır. İndirme hızınızla, karşıdaki bilgisayardan, yani sunucudan veri alırken yükleme (veya bindirme diyelim) hızınızla da karşıdaki bilgisayara, sunucuya veri gönderirsiniz.

Upload hızı genelde Download hızına göre çok düşüktür. Servis sağlayıcıların (TTNET, Superonline vb) bu hızı düşük tutmasındaki neden, kullanıcıların hosting firmalarını bypass ederek kendi evlerinde site barındırmalarını engellemektir. Zira servis sağlayıcılar hosting firmalarına upload hızı yüksek olan bağlantıları çok daha yüksek fiyata satmaktadırlar. Bu bağlantılar simetrik bağlantılardır. Yani download hızınız kadar upload hızınız vardır.

Upload hızını nasıl artırırsınız? Artıramazsınız... Servis sağlayıcı (ISS/ISP) size ne sunarsa onu kullanmak zorundasınız. Ama bütçeniz varsa Metro Ethernet gibi hizmetler de satın alarak Upload hızınızı katlayabilirsiniz.

upload_2014-6-20_18-56-2.png

Benim indirme hızım ve yükleme hızım kaç mbps olduğunu nasıl anlayabilirim ?

Furkan sen 1 mb/s bile kullanamıyorsun. Eğer DSl tarifse kullanıyorsanız müşteri hizmetlerini arayın ve düzelsinler.
1 mb/s bile hız alamadığınızı söyleyin sizin en az AKK aşmadı iseniz 3 mb/s hız almanız gerekmektedir. İndirme bölümünde 3.00 olduğu zaman 3 mb/s kullandığınız anlamına gelir.

Efendim anladım. Nokta surası: 1 mbps kaç kb bytır? 0.13 128 le carpınca 16.64 cıkıyor ?

ama burda 512 kb olarak gösteriyor internetten arastırdım biraz 512 kb 4mbpsye denk geliyor ?
Ekran Alıntısı.JPG

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı