UPS Kargo Amacın Nedir!

Osman Depel

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Aylardır almaya çalıştığım, uğrunda yollar eskittiğim ASUS ZenFone 6'yı nihayet Teknosa'nın sitesinden sipariş verebildim. Havale ile ödemesini yaptığım siparişin Teknosa ayağında sorun yaşanmadı. Sorun, daha önce de birçok kişinin sıkıntılar yaşadığı UPS Kargo şirketindeydi.

Sipariş zamanı olarak 25.10.2014 09:00-18:00 gün ve saati bildirilmesine rağmen siparişim tarafıma ulaşmadı (Tamam olabilir. Dahası var.). Bütün bir Cumartesi gününü eve tıkılı halde geçirdim. UPS'ye e-posta yoluyla şikayetimi bildirdim. Bundan bir buçuk saat sonra kargo takibine "Böyle bir alıcı yok" şeklinde yalan bir bildirim yazılmış. Bu bildirimi 21:00'dan sonra gördüm. Paketim dağıtım yerine geri dönmüştü. Kurye Cumartesi gününü -benden farklı olarak- gönlünce yaşamışa benziyordu. Ne posta kutuma ya da kapıma bir not bırakıldı, ne de güvenlik kamerası görüntülerinde kuryeye rastlandı. Yeniden şikayet yazdım. Komik olan bir şey var ki şikayetler teslim saatinin sonu olan 18:00'dan sonra yazılırsa ertesi gün cevaplanıyormuş (Rezillik!). Ayrıca Pazar günleri de çalışmıyorlar (Diğer günler çalışsalar keşke.). Telefonla arayıp bilgi almak istediğimde ise 21:15'ten sonra hizmet vermediklerini öğrendim.

Bu kadar sorumsuz ve lakayıt bir kargo şirketi olmamalı. Bu bir utançtır. Teknosa'ya mal edilen şikayetlerin de birçoğunun bu kargo şirketinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Aylar süren bekleyişimin getirdiği sabırsızlıkla bu tuzağa düştüm. Keşke biraz daha bekleseydim de Hepsiburada'ya geldiğinde kargo ücretini ödeyip alsaydım (Kapıda ödemede kargo ücreti ödeniyor.). Bu güne kadar onlarca siparişimin hiçbirinde sorun yaşamadım. Verdiğim adresin de yanlış olması mümkün değil. Ben aynı adresle birçok sipariş aldım. Diğer kargo şirketlerinin anlayıp da UPS'nin anlayamayacağı hiçbir şey yok.

Siz siz olun UPS'ye ölümsüzlüğü onlar dağıtıyor olsa bile kesinlikle bulaşmayın.

Son düzenleme:
Trabzonda yaşamaktayım. Yurtiçi kargonun gelip zile basmadan kağıdı yapıştırmalarıyla bir sonraki seçeneğim UPS oldu. Adam kapıya gelip evde olmadığımız için telefonla arayıp ne yapayım dedi. Yurtiçinde gel uğraştırma havaları var.

Ben siparişlerimin önemli çoğunluğunu Yurtiçi Kargo aracılığı ile aldım ve hiçbir sorun yaşamadım. Müşteri memnuniyetine önem veren bir firma olduğunu düşünüyorum. Belki de sizin sıkıntınız bir kişinin sorumsuzluğundan kaynaklanmıştır. Keza benim sorunum öyle olabilir. Ancak UPS Kargo ile ilgili şikayetler buradan Trabzon'a duble yol olur.

UPS Kargo gerçekten inanılmaz derecede kötü bir şirket. Bende laptop siparişimde arayıp ısrarla ertesi gün almam gerektiğini söylememe rağmen telefonla görüştüğüm kişi tamam tamam diyip 2 gün salladılar. Siz siz olun UPS Kargo ile iş yapmayın.

İzmit'te de UPS başarılı geliyor bana. :) Yurtiçi de gayet iyi burada. Aras'tan pek memnun kalmamıştım. Bu tarz şikayetler firmadan fazla kişisel sorunlar oluyor. Siz sorun yaşıyorsunuz, yan komşunuz çok memnun olabilir bir kargodan. Tabii bu durum her türlü kargo şirketinin aleyhine yansıyor. Çünkü hiçbir mağdur UPS kargonun şu şubesinde şu kişi bana sorun çıkarttı demiyor. Demez de. Direkt kargo adı verilip sorun çıkarttı deniyor. Öyle de denir yani. :) Ben de az önce Aras'tan memnun kalmamıştım demiştim. :)

Müşteri memnuniyeti kısmında katılamayacağım sana. 2 sene önce yurtta oturduğum arkadaş siparişindeki kuryenin gelip "Niye doğru düzgün adres vermiyorsun lan!" demesi yok artık dedirtir.

Son_goku arkadışımın bahsettiği ve benim de önceki mesajımda belirttiğim gibi -özür dileyerek söylüyorum- ayak işçisi diye bahsedeceğim kuryelerin yaptıkları kişisel saygısızlık ve sorumsuzluktur. Bu kişileri şikayet ederseniz eminim gereği yapılacaktır. Bu nedenle kişileri genele yormamak daha faydalı olabilir.

Konuyu sonuçlandırmam gerektiğini düşündüm. Siparişim bugün 17:50 sularında ulaştırıldı. Apartman kapısında kendini yaralayan kurye abimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ASUS ZenFone 6 sonunda elimde.

Çalıştığım şirkette daha önce sorun yaşamamıştık ama senin için kötü bir tecrübe olmuş bu kardeş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı