UPS Kullanmak Gerekli mi?

Lazi10

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, daha bugün yeni bir sistem aldım ve bir konuda yardımınızı istiyorum. Rize'nin bir ilçesinde yaşıyorum ve bulunduğumuz yer haliyle sürekli yağış gören ve sürekli elektrik kesintisi yaşatan bir bölge. Yüksek bütçeler vererek aldığım sisteme de yazık olmasını istemediğim için biraz araştırdım ve kesintisiz güç kaynağı gerektiğini öğrendim. Sizce almak gerekir mi veya başka nasıl bu durumu güvenli hale getirebilirim?

Sisteminin güç tüketimini ve bütçeni bilmiyorum, 850VA da alabilirsin ama böyle bir şey al kafan rahat olsun.

ryzen 5 2600x
asus rog strix rtx 2060
msi b450 gaming plus
highpower 600W 80+
bileşenler böyle güç tüketimi ne kadar bilmiyorum.
500 TL kadar bütçe ayırabilirim.

Bunların fanları küçük oluyor galiba baya ses yapıyormuş.

inform-guard-1000ap-ups-65461_500.jpg

Ben bu modellerde fan yok. Senin dediğin eski modellerde olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@@Lazi10 tunçmatik var yerli malı ama fiyatı epey artmış, önerdiğim modeli alabilirsin 400w yükte elektrik gitse bile monitörle birlikte 5 dakika dayanır.

Son düzenleme:
Evet sık sık elektrik kesintisi yaşıyoruz. Bu sebeple hemen araştırıp bir tane almak istedim ve sizden yardım almayı düşündüm. Şu ürün için yorumunuz nedir?

UPS seçiminde birebir denecek kadar yakın kapasitede seçmek değil, %30 fazla kapasiteli tercih edip işi garantilemek ve ileriye dönük almak lâzım. Ben FSP FP2000 2000 VA kullanıyorum. Tavsiyem şu ürün :

Ya da bütçe artırılabilirse bir üst kapasitede olanı :

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı