UPS Kullanmak Gerekli mi?

Ben aldım ama sonra attım; neden dersen hemen aküsü bozuluyor doğru düzgün voltaj veriyor mu vermiyor mu o da belli değil, güvenemedim sonradan :) voltaj dengeleyici birşeyler var bence ondan al ama ups alacaksan da 1200va dan düşük alma ;)

Ben aldım ama sonra attım; neden dersen hemen aküsü bozuluyor doğru düzgün voltaj veriyor mu vermiyor mu o da belli değil, güvenemedim sonradan :) voltaj dengeleyici birşeyler var bence ondan al ama ups alacaksan da 1200va dan düşük alma ;)
Hocam! Bozulmasının nedeni; düzenli olarak (Örn : 3 ayda bir) şarj-deşarj (doldur-boşalt) yapmak gerekiyor ki, aküler şişme yapıp bozulmasın. Tabii sonuçta akülerin de bir ömrü var, zamanı gelince aküleri değiştirmek yetiyor.

Elektriğin 1 saniye bile kesilmesi parçaların yanması riskini ortaya çıkartır. UPS, bilgisayarlarda kaçınılmaz bir güvenlik elemanı olarak ön plana çıkıyor. 1000Va bir UPS kasanızı ve monitörünüzü beslemeye yetecektir.

Elektriğin 1 saniye bile kesilmesi parçaların yanması riskini ortaya çıkartır. UPS, bilgisayarlarda kaçınılmaz bir güvenlik elemanı olarak ön plana çıkıyor. 1000Va bir UPS kasanızı ve monitörünüzü beslemeye yetecektir.
1000 biraz sinirda olur bence çünkü bi ihtimal günü kurtarsa da ilerde ekran kartı veya sistem yükseltme durumunda ups yi de değiştirme maliyeti çıkabilir. Almışken 1200va daha doğru bir seçim olur gibi geliyor. Onun dışında Pc parçalarında Psu da Anakart ta vs. voltaj la ilgili bir sürü koruma var. Tabi yine de bozulma ihtimali her zaman var ama kolay kolay bozulmaz :) tabi ups riski azaltacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı