UPS nasıl kullanılmalı?

Merhaba. Bakın, bu uzatmalardaki kablo kesitini yeteri kadar kalın seçerseniz (Örneğin UPS girişinde veya çıkışında) metre sıkıntısı (Voltaj düşümü ve güç kaybı) olamayacaktır. UPS çıkışında yazılı oan bu uyarıcı talimatta sanırım çok fazla metrajın sakıncası (Özellikle çok ince kesitli ve çok metrajlı kablolarla bu akım iletilirken) bir sıkıntı oluşabilir, çünkü daha fazla voltaj ve güç düşümü geri beslemeyle UPS'yle algılanarak herhangi bir sıkıntıya neden olabileceğinden bu türden bir uyarı yapılmıştır.

Ancak çok kalın kesitli uzatma (UPS çıkışında bu kesinlikle akım korumalı uzatma kablosu şeklinde olmamalıdır, çünkü UPS'de zaten bu iç koruma vardır) 1.5- 2 mt. civarında (Eğer monitöre ve kasaya bu metraj yetiyorsa) yine kullanılabilir, bir sakıncası olmaz. Ancak mutlaka çok kalın kesitli veçok kaliteli, en bilinen markalardan (Viko gibi) seçilmeli, ark, kıvılcım, vb. gevşek bağlantılı uzatma prizi- kasa, monitör fişi oluşmasına müsade edilmediği takdirde, 1.5- 2 mt.'lik çok kalın kesitli uzatmayla bu yapılabilir düşüncesindeyim. Mantıklı düşünülürse monitör ve kasa kablosunun 1.5 - 2 mt. daha uzun yapıda olduğu düşünülerek (Bunların zaten standart olarak kablo kesitleri çok yeterlidir) bu tür uzatmanın kendi doğal haliyle veya sonradan suni olarak uzatılmış en sağlıklı haliyle (Ark, kıvılcım yapmadan, ince kesitte voltaj ve güç düşümü oluşturmadan) mevcut çalışma şekli yine çok sağlıklı olacaktır, bundan iyice emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Merhaba. Bakın, bu uzatmalardaki kablo kesitini yeteri kadar kalın seçerseniz (Örneğin UPS girişinde veya çıkışında) metre sıkıntısı (Voltaj düşümü ve güç kaybı) olamayacaktır. UPS çıkışında yazılı oan bu uyarıcı talimatta sanırım çok fazla metrajın sakıncası (Özellikle çok ince kesitli ve çok metrajlı kablolarla bu akım iletilirken) bir sıkıntı oluşabilir, çünkü daha fazla voltaj ve güç düşümü geri beslemeyle UPS'yle algılanarak herhangi bir sıkıntıya neden olabileceğinden bu türden bir uyarı yapılmıştır.

Ancak çok kalın kesitli uzatma (UPS çıkışında bu kesinlikle akım korumalı uzatma kablosu şeklinde olmamalıdır, çünkü UPS'de zaten bu iç koruma vardır) 1.5- 2 mt. civarında (Eğer monitöre ve kasaya bu metraj yetiyorsa) yine kullanılabilir, bir sakıncası olmaz. Ancak mutlaka çok kalın kesitli veçok kaliteli, en bilinen markalardan (Viko gibi) seçilmeli, ark, kıvılcım, vb. gevşek bağlantılı uzatma prizi- kasa, monitör fişi oluşmasına müsade edilmediği takdirde, 1.5- 2 mt.'lik çok kalın kesitli uzatmayla bu yapılabilir düşüncesindeyim. Mantıklı düşünülürse monitör ve kasa kablosunun 1.5 - 2 mt. daha uzun yapıda olduğu düşünülerek (Bunların zaten standart olarak kablo kesitleri çok yeterlidir) bu tür uzatmanın kendi doğal haliyle veya sonradan suni olarak uzatılmış en sağlıklı haliyle (Ark, kıvılcım yapmadan, ince kesitte voltaj ve güç düşümü oluşturmadan) mevcut çalışma şekli yine çok sağlıklı olacaktır, bundan iyice emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Masayı baya parçaladım. Sonunda kasa, monitör kablosunu ve hoparlörü direk UPS'in çıkışına bağladım. Yalnızca modemi uzatma kablosuyla UPS'in çıkışına bağladım. Yine aynı şekilde UPS'in girişini tekli salt bir uzatmayla şebekeye bağladım o kadar. Kullandığım uzatma kablosu kalın ve topraklı.

Modem 12-15 watt kadar düşük bir gücü çekebileceğinden uzatmasının kalın veya ince de olması bir sorun olmayacaktır, yani bu son kullanım haliyle UPS'yle ilgili herhangi bir sıkıntı olamayacaktır. Diğerlerini direk UPS'nin prizlerine bağlamakla çok iyi yapmışsınız, güle güle kullanın. Kolay gelsin.

Bilgisayar masasında sağ altta boş yer var. Orası UPS'in yeri. UPS'ye kablo o yüzden yetişmiyor. Masa yüksek monitör ve kasa çok yukarıda kalıyor. Yukarıdan aşağıya hiç uzanmıyorlar bile. Yani şebeke prizi masanın solunda kalıyor. UPS'in yeri masanın sağ altında bölmede. UPS'yi hareket ettiremiyor.
Sizin dediğinizi anladım. Fakat siz UPS'yi hareket ettirebiliyorum sanıyorsunuz ama öyle olmuyor. Monitör ve kasa kabloları yukarıdan UPS'in çıkışına kadar yetmiyor. Yetmesi için UPS'in uçmayı öğrenip havada kalması lazım. Sizin dediğiniz sanırım iki uzatmayı ek yaparak UPS'yi kasa ve monitöre yaklaştırmak ama işte kasa ve monitörün kabloları kısa yine yetişmiyor.
Ben de az önce yeni ups aldım şuan şarjda. Şarjdan sonra ne yapacam bilmiyorum. Aynı sıkıntı bende de var. Ups nin kablosu çok kısa, monitör pc kasa kablosu yetişmez, mecbur 3lü priz kullanmam lazım, Bunu nasıl hallederim, sende sıkıntı oldu mu o şekilde kullanman.

Kabloyu Viko 3lü siyah buldum kalın kesit. Ben Ups yan odaya koymak istiyorum ; uyudugum odada manyetik alandan òtürü sağlığa zararı olduğunu araştirdim tıpkı Wi fi modemde oldugu gibi. 3 mt . kalın kesit kullanmamda bi sıkıntı yaşarmiyız ? 2 metre yetmedi. PC ve monitòrü takacam Ups nin tek çikısa bağlasak problem olur mu ? Yoksa ona da mı bi uzatma alayim Ups nin ikinci girisine takayim. Ups nin kendi giris fişini dogrudan evin odadaki toprakli prize takacam. Cikışte uzatma kullanma amacim

UPS içerisinde bir miktar elektrik depolayarak akümülatör görevi görüyor ve ani voltaj dalgalanmalarını engelliyor. UPS'i direkt prize takmadan isterseniz 10 farklı uzatma kablosuyla da bağlasanız aynı işi görecektir. UPS arkasına bağladığınız 6'lı priz ile bilgisayarı sorunsuz kullanabiliyorsanız UPS çıkışı hepsine yetiyor demektir bunda da bir sorun yok. Akım koruma işini zaten UPS fazlasıyla yaptığı için akım korumalı kabloya gerek yok. Akım korumalı kablo UPS'e bir zarar verir mi bilmiyorum ancak normal bir uzatma kablosu işinizi görür. Gece ya da kullanmadığınız zamanlarda UPS dahil her şeyin prizini çekin. Ya da UPS'i düğmesinden kapatın. Evet kapatabilirsiniz.

Ben iki girişli bir ınform UPS satın aldım ancak bilgisayarım 850W ve hoparlör fişi yetmediği için 3'lü priz satın aldım şeyar değil direk üçlü priz ilk girmedi fiş takılı diye daha sonra UPS üzerinden tüm fişleri çıkarttık ve 3'lü prizi takıp bilgisayarı çalıştırdık sorunsuz çalışıyor şu an da sizce bir sorun olur mu ve UPS'in ısınması normal midir ve bilgisayarı kapattıktan sonra onu kapatmalı mıyım ve odamda gece uyurken bana zarar verir mi?

Ben iki girişli bir ınform UPS satın aldım ancak bilgisayarım 850W ve hoparlör fişi yetmediği için 3'lü priz satın aldım şeyar değil direk üçlü priz ilk girmedi fiş takılı diye daha sonra UPS üzerinden tüm fişleri çıkarttık ve 3'lü prizi takıp bilgisayarı çalıştırdık sorunsuz çalışıyor şu an da sizce bir sorun olur mu ve UPS'in ısınması normal midir ve bilgisayarı kapattıktan sonra onu kapatmalı mıyım ve odamda gece uyurken bana zarar verir mi?
UPS'yi sadece kapalı, hava sirkülasyonu bulunmayan ortamlarda çalıştırmayın, bu durumda aşırı ısınmayıp bu tür olumsuzluktan uzak olur. UPS aküleri boş durumda şarj olurken UPS dış gövdesiyle birlikte daha daha fazla ısınır, iç aküler tam şarjlı iken ve şebeke kesintisi yok iken fazla ısınmaz, sadece devre kartını standby'da tutarak kesintilere hazır olunacak şekilde düşük şebeke akımı çekilir.

Gece uyurken UPS'niz ON/OFF anahtarından kapalı durumda iken bu odada bulunsa bile size zarar veremez. Cep telefonlarında (markadan markaya değişen) olduğu gibi çok yakın ortama (başa yakın) çok düşük oranlarda verilen radyasyon yayma riski bunlarda hiç bulunmaz. Kolay gelsin.

UPS'yi sadece kapalı, hava sirkülasyonu bulunmayan ortamlarda çalıştırmayın, bu durumda aşırı ısınmayıp bu tür olumsuzluktan uzak olur. UPS aküleri boş durumda şarj olurken UPS dış gövdesiyle birlikte daha daha fazla ısınır, iç aküler tam şarjlı iken ve şebeke kesintisi yok iken fazla ısınmaz, sadece devre kartını Standby'da tutarak kesintilere hazır olunacak şekilde düşük şebeke akımı çekilir.

Gece uyurken UPS'niz ON/OFF anahtarından kapalı durumda iken bu odada bulunsa bile size zarar veremez. Cep telefonlarında (markadan markaya değişen) olduğu gibi çok yakın ortama (başa yakın) çok düşük oranlarda verilen radyasyon yayma riski bunlarda hiç bulunmaz. Kolay gelsin.

Çok sağ olun teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı