UPS nedir? Nasıl çalışır?

retrower

Megapat
Merhaba arkadaşlar, hediye olarak isteğim doğrultusunda Vatan'dan %30 la: TUNCMATIK LITE 1000VA LINE INTERACTIVE UPS alındı.

Şimdi bu cihaz yaklaşık 15-16 saattir şarjda. Daha herhangi birşey takılı değil. Kullanmadan takmayayım dedim. Sizlere birkaç sorum olacak :

1-) Öncelikle benim bilgisayarım 230 W. Ama takacağım modem, harici vs. ile 300 olur. Bu 600 Watt. Elektrikler kesilirse ne kadar ayakta tutar beni ?

2-) Şimdi bunu nasıl kullanacağımı tam olarak bilmiyorum, yani arkasındaki 4 çıkışa prizleri takıp direk çalıştırayım mı ? Şarjı doldu heralde.

3-) Şarjının ne kadar dolduğunu vs. anlayamıyorum, nasıl anlayacağım ?

4-) Serin bir ortama kurun diyor, nemsiz vs. olacakmış. Benim koyduğum yer yarı kapalı, ve haliyle ısınıyor. Bir sorun yaratır mı ? Ek olarak koyduğum yer beton, altına birşey sermeli miyim, yani birşey değişir mi ?

5-) 4-5 yılda bir aküsünün değişmesi gerekiyormuş. Nedir bu akü, nereden alınır, fiyatı vs. nedir ?

6-) Yorumlara bakılırsa : " hatalı kullanım " diye bir olay varmış. Nedir bu, ne yapmam lazım hatalı kullanmamak için ?

7-)İçinden bir cd çıktı. Yüklediğimde Start monitör cart curt diyor. Bu nedir, ne işe yarar ?

:cool: Ek olarak içinden bir de USB çıktı, ben bilgisayarı zaten prizle bağlayacam, usb ne işime yarayacak ? Yada usb ile bağlamam yetiyor mu ?

9-)Yanında 3 ayrı ışık var, bunlar ne işe yarıyor ?

Son olarak ; elektrikler kesildiğinde ve devreye girdiğinde ne kadar zaman sonra kapanacağını nerden göreceğim ? Yani bununda bir ömrü var. Atıyorum elektrikler kesilde ve devreye girdi. Ne kadar sürem var nerden öğreneceğim ? Yani kesildikten sonra ne kadar dayanır, biyerinde yazıyodur elbet.

Fazla oldu ama kullanmadan öğrenmem lazım. Şimdiden teşekkürler ...

Son düzenleyen: Moderatör:
1- 230 Watt değil, 230 Volt'tur o. Watt ile Volt farkını öğrenmeniz gerek.

2- Arkada bir giriş ve birkça çıkış vardır. Girişe gelen elektiği, çıkış da bir tane priz bağlayıp o prize UPS ile kullanamka isteidğiniz cihazları bağlarısınız. Kullanma Kılavuzunda yazar.

3- Kullanma Kılavuzu'nda yazar. Şarj dolunca üstündeki ışıklardan biri kalıcı olarka yeşil yanıyor olabilir.

4- Oda sıcaklığında ise sorun olmaz.

5- Aküyü değiştirmek cihazdan daha maliyetli olduğundan 4-5 yıl sonra komple cihazı değiştirirsiniz. 4-5 sene sonra belki de UPS'lere gerek duymayacağız :)

6- Uygun sıcaklıkta tutmamak, yanlış bağlantı yapmak vs olabilir. Kullanma Kılavuzu'nu okuyun.

7- USB portu varsa PC'ye bağlayıp gözetleyebilirsiniz. Ne işe yaradığı Kullanma Kılavuzunda yazar.

8- 7. cevaba bak.

9- Kullanma Kılavuzu'nda yazar genelde.

Elektrik kesilince cihaz ötmeye başlar. Ötme sıklaşınca pil bitiyor demektir. Genelde 5 dakika dayanır.

1- 230 Watt değil, 230 Volt'tur o. Watt ile Volt farkını öğrenmeniz gerek.

2- Arkada bir giriş ve birkça çıkış vardır. Girişe gelen elektiği, çıkış da bir tane priz bağlayıp o prize UPS ile kullanamka isteidğiniz cihazları bağlarısınız. Kullanma Kılavuzunda yazar.

3- Kullanma Kılavuzu'nda yazar. Şarj dolunca üstündeki ışıklardan biri kalıcı olarka yeşil yanıyor olabilir.

4- Oda sıcaklığında ise sorun olmaz.

5- Aküyü değiştirmek cihazdan daha maliyetli olduğundan 4-5 yıl sonra komple cihazı değiştirirsiniz. 4-5 sene sonra belki de UPS'lere gerek duymayacağız :)

6- Uygun sıcaklıkta tutmamak, yanlış bağlantı yapmak vs olabilir. Kullanma Kılavuzu'nu okuyun.

7- USB portu varsa PC'ye bağlayıp gözetleyebilirsiniz. Ne işe yaradığı Kullanma Kılavuzunda yazar.

8- 7. cevaba bak.

9- Kullanma Kılavuzu'nda yazar genelde.

Elektrik kesilince cihaz ötmeye başlar. Ötme sıklaşınca pil bitiyor demektir. Genelde 5 dakika dayanır.

Kılavuzda pek birşey yazmıyor hocam. Zaten okuduktan sonra bunları yazdım. İsterseniz fotoğrafını atayım ?

Zaten abi UPS'in amacı ne yapıyorsan kaydedip bilgisayarı kapatmak için süre tanıması değil mi?

Hocam hiçbir yerinde yazmıyor. Yani şimdi elektrikler kesildiğinde ne kadar sürem var yazmıyor. Dowload ' ın % 80 i bitmiş, ve UPS bana yarım saat süre tanıyacak. O zaman bitmesini beklerim, iptal etmektense. Bu önemli benim için.
Ek olarak hani yanlış birşeyde yapmak istemiyorum 220 Tl az değil. Değeri büyük benim için. Aklımda kalan iğne ucu kadar soruyu bile sormak durumunda kalıyorum dolayısıyla.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı