UPS önemli mi?

m3hm3t3f3

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, RX6800 sistemim var. Şu anda Ankara'da yaşıyorum, 9 aydır sadece 1 kere elektrik kesintisi oldu ve PC açık değildi ama şimdi yazın başka yere gidiyorum ve orada yaklaşık 3 4 haftada bir elektrik kesintisi oluyor. Sizce UPS almaya ihtiyaç var mı? Şu anda PC'yi 3'lü prizle kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani alabiliyorsanız kötü olmaz onun haricinde akım korumalı prizler da baya yardımcı olur size. Bizim buralarda da öyle mevzular yaşanıyor şimdilik sorun çıkmadı hem elektriğin geldiği prize tekli akım korumalı priz taktım, hem de bağlantı kısmında akım korumalı priz kullanıyorum.

Merhaba. Hayır, satın almanız çok gerekli değildir, ayda sadece 1- 2 kere kesinti oluyorsa sadece bu nedenle UPS'leri satın almaya gerek yoktur. Ayda 1-2 kere olan kesintiden çok daha fazla zararı size elektrik şebekenizde oluşan aşırı voltaj dalgalanmaları veya düzensiz gelen voltaj değişiklikleri PC'lerle birlikte tüm ev cihazlarını olumsuz yönden etkilemiş olur. Bu gibi durumlarda mutlaka bir voltaj regülatörünü satın almak gerekir.

Akım korumalı prizleri her zaman (özellikle masaüstü PC'ler, elektronik kartlı tüm ev cihaz ve makinelerinden önce) kullanmanız, yıldırım ve aşırı voltaja karşı toprak hattı ve kaçak akım rölesinin varlığında birlikte kullanmanız çok iyi olur. Kolay gelsin.

Merhaba. Hayır, satın almanız çok gerekli değildir, ayda sadece 1- 2 kere kesinti oluyorsa sadece bu nedenle UPS'leri satın almaya gerek yoktur. Ayda 1-2 kere olan kesintiden çok daha fazla zararı size elektrik şebekenizde oluşan aşırı voltaj dalgalanmaları veya düzensiz gelen voltaj değişiklikleri PC'lerle birlikte tüm ev cihazlarını olumsuz yönden etkilemiş olur. Bu gibi durumlarda mutlaka bir voltaj regülatörünü satın almak gerekir.

Akım korumalı prizleri her zaman (özellikle masaüstü PC'ler, elektronik kartlı tüm ev cihaz ve makinelerinden önce) kullanmanız, yıldırım ve aşırı voltaja karşı toprak hattı ve kaçak akım rölesinin varlığında birlikte kullanmanız çok iyi olur. Kolay gelsin.
Merhaba, 1000W PSU'ya sahibim internette bulduğum regülatör 600W olarak geçiyor PSU'ma uygun olmadığı için alıp kullanmam sağlıksız mı olur tam anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı