UPS vs akım korumalı priz

Oswald

Decapat
Daha fazla  
Dev bir UPS almadığınız sürece, "elektrik yokken bile saatlerce oyun oynayayım" diye düşünmeyin, en fazla 15 20dk götürür.
Hocam UPS'nin asıl amacı kesinti sırasında size bilgisayarı güvenli şekilde kapatacak kadar zaman tanımak. Taş çatlasın 15 dakika daha sistemi açık tutar.
Yani biliyorum zaten asıl amacım sistemi korumak ama ne kadar sistemi açık tutar diye sormak istemiştim. Peki Akım Korumalı priz alsam sisteme zarar gelir mi? Yoksa UPS alıp işi garantiye mi alayım?

Yani biliyorum zaten asıl amacım sistemi korumak ama ne kadar sistemi açık tutar diye sormak istemiştim. Peki Akım Korumalı priz alsam sisteme zarar gelir mi? Yoksa UPS alıp işi garantiye mi alayım?

Akım korumalı priz ani elektrik gitmelerine karşı korumaz, yıldırım düşerse falan korur, elektrik kesintisenden korumak için UPS lazım.

Akım korumalı priz ne dereceye kadar korur orası muallak. İmkanın varsa UPS al, yoksa akım korumalı priz al. Hiç yoktan daha iyidir.

Güç kaynağın kaliteli ise elektrik kesintilerinin vs. bilgisayarına zarar vermesi çok çok düşük ihtimal zaten.

Akım korumalı priz ani elektrik gitmelerine karşı korumaz, yıldırım düşerse falan korur, elektrik kesintisenden korumak için UPS lazım.
Yani her iki anlamda da UPS daha mantıklı diyorsunuz. Hem zaten akım korumalı prizinde işini görüyor.

Akım korumalı priz ne dereceye kadar korur orası muallak. İmkanın varsa UPS al, yoksa akım korumalı priz al. Hiç yoktan daha iyidir.

Güç kaynağın kaliteli ise elektrik kesintilerinin vs. bilgisayarına zarar vermesi çok çok düşük ihtimal zaten.
Hocalarım peki 1500-2000 TL arası bütçede 400-500W'lık güzel bir UPS öneriniz var mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı