UPS'ye Yat Aküsü Takma

Farklı malzemelerden, farklı amaçlarla üretilen akülerin anma voltajı farklı olabilir. Sakatlık çıkabilir, deneyecekseniz de güvenli bir ortamda deneyin.
 
Farklı malzemelerden, farklı amaçlarla üretilen akülerin anma voltajı farklı olabilir. Sakatlık çıkabilir, deneyecekseniz de güvenli bir ortamda deneyin.
İkisi de 12V. Anma voltajı tam olarak ne oluyor?
Şu videoda inventerla eve bile bağlamış adam:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ah ile çok alakası yok bunun, bağlantıları yaptıktan sonra güvenli bir şekilde anlayışınıza bağlı olarak evde kullanabilirsiniz. Bağlantıları yapmak, ilk test sıkıntılı olabilir. Sonuçta kendiniz yapacaksınız. Sertifikalı hazır üretim bir ürün kadar güvenli olmasını beklemeyin. Pille şaka olmaz, bana bir şey olmaz deyip evde yapmaya kalkmamanız dileğiyle.
 
Merhaba. Bakın, 2 adet akü ; örneğin 1000 VA'lık tunçmatik UPS'sinde yer alıyorsa bunlar kesin olarak içten seri bağlıdırlar, yani 12+12=24 voltluk çalışma voltajıyla UPS'niz yine dıştan takılacak 2 adet seri bağlı 24 volt 80-120 A-h 'lik jel akülerle çalışabilir. 12 voltluk tek yat aküsüyle çalışamaz. Daha büyük VA, kVA değerindeki UPS'ler 3, 4, 6 veya daha fazla sayıda içten aküyü içerip 36, 48, 96 volt veya daha büyük voltlarla çalışabilir, yani bu yüksek güçlü UPS'lerde içten yer alan aküler kesin olarak seri bağlı olurlar. Paralel olan bir akü bağlantısını ise sadece kullanıcılar UPS'nin mevcut destek süresini daha çok artırabilmek için zaman içindeki bazı kullanım dezavantajlarına rağmen yine kullanabilirler.

Sadece 650-850 VA 'lık UPS'lerde / ve 9 A-h olarak tek bir 12 voltluk akü yer alır ve bunlar örneğin oto çakmaklık jakı çıkışıyla ile (650-850 VA'lık tunçmatik line interaktif UPS'leri) bu jakın tam orta ucundan akünün + ucu gelecek şekilde kendi aküleri çıkarılıp (Kendi aküleri çıkarılmadan paralel çalıştırılmaz, bazı sıkıntılar olabilir çünkü) dıştan aracın kendi 60-75-90 A-h'lik harici aküsüyle sıkıntısız olarak çalıştırıabilir. UPS iç inverteri sadece aküden kendi ihtiyacına yetecek amper değerini çekerek eksiltecektir. Akü kapasitesinin büyük olması saat bazına destek süresini bu şekliyle çok fazla uzatabilmiş olur.

Bağlantı yapılırken akü kutuplarına yanlış bağlantıyı önlemek için kırmızı kablo + uç, siyah kablo - uç olarak inverter çıkışında yapılmış ve uçlarında akü pabuçları konulmuştur. 120 A-h, 24 voltluk aküye bağlantı yaparken bu pabuçlara aküden gelen 24 voltluk bağlantı için yeni bir bağlantı düşünmelisiniz.

Bir de ters olarak yapılabilecek olan bir yanlış bağlantıyı önlemek kırmızı (+) ve siyah (-) kabloları akünün + ve - kutuplarına bağlarken düşünülmüştür. Çoğu inverterde ve UPS inverterinde bu amaçla bir iç koruma yer alabilir. Anacak yer almadığı durumlarda kesin olarak inverter kısmına zarar verebilmek söz konusudur, bağlantıyı kablo renklerine göre doğru yapmak ve büyük kapasiteli akülerin bağlantısından hemen önce UPS inverterinin çekebileceği amper kadar araç sigortası akü + kutbundan sonra (30-50 amper gibi) emniyet için seri olarak lehimlenmelidir. (İnverterin akü giriş kısmında bu amaçla konulmış bir akım koruma sigortası yer almıyorsa eğer konması çok uygun olur.)

Not: Bir de medyada başkalarına çok kızılıp avuç içi kadar minik kedilere yapılan sadist işkenceleri (Demir sopayla vurup döğmek ve bunu medyadan herkese izlettirmek gibi) sonsuza kadar da lanetliyorum, bir kedi - sever olarak, bu tür medya görüntüleri içimi çok çok acıtıyor ve iyice kahroluyorum doğrusu. Zaten bunu yapan adam bir akıl hastanesine yatırılmış. Bu tür görüntülerin bir daha hiç olmaması temenni ve dileğimle. Kolay gelsin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı