Ursa vs G102

İkisini de önermem. G102 Lightsync'ın 10 yıllık sensör kullandığı ortaya çıktı.
 
Çok komik ya insanların kulaktan dolma bilgiyi yanlış bir şekilde yayması. G102'de kullanılan sensör çok kötüymüş falan. 10 yıllık olduğunu kim söylüyor bilmiyorum ama bahsedilen sorunu şu forumdaki kulllanıcıların çoğunun oyunlarda ve normal kullanımda fark etmesine imkan yok.

Olayın özeti şu: Reddit'te mouse incelemeleri yapan bir kullanıcı G102 Lightsync mouse ile sorun yaşıyor ve araştırmaya başlıyor. Mouse çok hızlı hareket ettirildiğinde (3m/s civarı hızda) yaşanabilen bir sorun tespit ediyor G102 Lightsync sensörde. Daha sonra mouse içerisindeki sensörün eski G102 modellerinde kullanılan mercury sensör olmadığı ortaya çıkıyor.

Kaldı ki zaten Logitech hiçbir yerde Lightsync modellerinde mercury sensör olduğunu söylemiyor, eski sensörü geliştirdik diye pazarlanıyor Lightsync modelleri G102 ve G203 için.

Logitech'in yaptığı etik değil kesinlikle. Yeni sensörü daha iyiymiş diye göstererek kullanıcıyı yanıltıyor, ama forumlarda öyle bir anlatılıyor ki sanki G102 Lightsync kullanılamaycak bir mouse havası yaratılmış resmen burada ve diğer forumlarda. Halbuki şunu konuşanların hemen hemen hiçbiri aradaki farkı blind test yapsak anlayamaz normal oyunlarında. Ancak çok düşük sensitivity ile kullanıyorsanız ve çok hızlı (2.5-3m/s) mouse hareketleri yapıyorsanız farkedilebilecek bir sorun var ortada.

Tabii ki bu Logitech'in yaptığını haklı çıkartmaz, veya Lightsync modelinin sorunsuz olduğunu söylemek doğru değil. Ama anlatıldığı gibi ölümcül bir durum yok ortada. Eğer mouse aldıysanız ve şu ana kadar yukarıda bahsettiğim gibi çok hızlı mouse hareketlerinde tarama sorunu yaşamadıysanız sizi ve oynayış tarzınızı etkileyen bir durum değil demektir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı