Çözüldü USB 3.0 Belleğin W8.1 & Windows 10'da Çalışmaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim Team marka bir flash belleğim var USB 3.0 destekli.
Şu linktekinden.
TEAM TMUSR116GB FLA 16GB USB3.0 Team Sr1 Flash Drive Flash Bellek En Ucuz Fiyatı
Bu USB bellek hiçbir W8 veya Windows 10'lu sistemde çalışmıyor, şöyle bir hata veriyor.

2015-07-31_00-43-03.png

Windows 8 ve 10 sistemlerin USB 3.0 portundan çalışmazken, USB 2.0 portundan çalışıyor. Windows 7'de ise hem 3.0 hem 2.0 portlarından çalışıyor.
Ben şimdiye kadar Windows 7 kullandığım için bunu sorun etmedim ama artık Windows 10'a geçtim, bu sorunu çözersek çok güzel olacak.

Belirtmem gereken noktalar:
1- Aynı bellekten arkadaşımda da var, o da W8 ve Windows 10 sistemlerin USB 3.0 portlarında çalışmıyor, benimki arızalı değil yani.
2- Tek bilgisayarda denemedim, hiçbir Windows 8 veya 10 kurulu sistemde çalışmıyor bellek.

@Recep Baltaş hocam bunu anlasan anlasan sen anlarsın, sorun çok ilginç gerçekten.
Ekleme:
Şu andaki sürücüyü kaldırıp Windows 7 sürücüsünü yüklemek istiyorum. Sürücüyü indirdim ama yükleyemiyorum, nasıl yapabilirim?
Windows 7'de çalışıp 8 ve 10'da çalışmadığı için bu yöntemi denemek istiyorum ama Microsoft hemen kendi sürücüsünü kuruyor, eski sürücü dosyalarını silebilir miyim bir şekilde?

2015-08-13_171056.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tavsiyem o belleği kullanma, kendi bilgisayarında halletsen bile başka W8/10 yüklü hiç bir bilgisayarda çalışmayacak. İlla ki kullanacaksan da USB 2.0 portlarından kullan.

Tüm sorun belleğin dandikliği.

Güncelleme @secfur

Yeni bilgisayarımda da hallettim bu işi. Modifiye ettiğim dosyaları vereyim de lazım olan bir daha uğraşmasın.

Intel(R)_USB_3.0_eXtensible_Host_Controller_Driver_5.0.4.43.zip

Öncelikle sürücü imzası zorunluluğunu kaldırarak başlatın Windows'u. Bilgi için; Windows 8 Sürücü İmzalama Zorunluluğu Kaldırma

Aygıt yöneticisini aç -> Evrensel seri veri yolu denetleyicileri -> Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft) -> Sağ tıkla -> Sürücüyü güncelleştir -> Sürücü Yazılımı için bilgisayarımı tara -> Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver -> Disketi var -> Gözat kısmında verdiğim driver klasöründen iusb3hub.inf dosyasını bulup seç -> Intel USB 3.0 Genişletilebilir ana bilgisayar denetleyicisi -> İleri -> Evet -> Yine de yükle

Bu işlemi yaptıktan sonra bilinmeyen aygıt çıkarsa onu da sürücü güncelleştir diyip listeden seçme seçeneğine girmeden direk verdiğim driver klasörünü gösterin.

Bu işlemden sonra Team marka flash bellek sonunda çalışıyor. Gayet de güzel 40Mb/s ile yazıyor :)
Tavsiyem o belleği kullanma, kendi bilgisayarında halletsen bile başka W8/10 yüklü hiç bir bilgisayarda çalışmayacak. İlla ki kullanacaksan da USB 2.0 portlarından kullan.

Tüm sorun belleğin dandikliği.

Güncelleme @secfur

Yeni bilgisayarımda da hallettim bu işi. Modifiye ettiğim dosyaları vereyim de lazım olan bir daha uğraşmasın.

Intel(R)_USB_3.0_eXtensible_Host_Controller_Driver_5.0.4.43.zip

Öncelikle sürücü imzası zorunluluğunu kaldırarak başlatın Windows'u. Bilgi için; Windows 8 Sürücü İmzalama Zorunluluğu Kaldırma

Aygıt yöneticisini aç -> Evrensel seri veri yolu denetleyicileri -> Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft) -> Sağ tıkla -> Sürücüyü güncelleştir -> Sürücü Yazılımı için bilgisayarımı tara -> Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver -> Disketi var -> Gözat kısmında verdiğim driver klasöründen iusb3hub.inf dosyasını bulup seç -> Intel USB 3.0 Genişletilebilir ana bilgisayar denetleyicisi -> İleri -> Evet -> Yine de yükle

Bu işlemi yaptıktan sonra bilinmeyen aygıt çıkarsa onu da sürücü güncelleştir diyip listeden seçme seçeneğine girmeden direk verdiğim driver klasörünü gösterin.

Bu işlemden sonra Team marka flash bellek sonunda çalışıyor. Gayet de güzel 40Mb/s ile yazıyor :)
Arkadaşım Allah razı olsun oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı