USB 3.0 kablosunun ucu eski anakartta kaldı

Makaleler
42
USB 3.0 kablosunun ucu kopmuş ve orada kalmış bugün fark ettim. Kerpetenle bile çektim, işe yaramadı. Yamuldu ona rağmen gelmiyor. Bu halde yeni anakarta takılmıyor. Ön USB'ler iptal, yeni kablo alacağız ama eski anakartı da bu plastik parça sıkışmışken satamam. Tek çare bilgisayarcı mı yoksa bir şekilde çıkarabilir miyim?

image0.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
USB 3.0 kablosunun ucu kopmuş ve orada kalmış bugün fark ettim. Kerpetenle bile çektim, işe yaramadı. Yamuldu ona rağmen gelmiyor. Bu halde yeni anakarta takılmıyor. Ön USB'ler iptal, yeni kablo alacağız ama eski anakartı da bu plastik parça sıkışmışken satamam. Tek çare bilgisayarcı mı yoksa bir şekilde çıkarabilir miyim?

Eki Görüntüle 886962

Hocam onun kenarında kilit var ona bastırarak çıkartabilirsiniz, ön panel portları iptal olmaz bu arada USB 2.0 portlar çalışır sadece USB 3.0 çalışmaz.

Hocam onun kenarında kilit var ona bastırarak çıkartabilirsiniz, ön panel portları iptal olmaz bu arada USB 2.0 portlar çalışır sadece USB 3.0 çalışmaz.

Herhangi bir kilit göremedim maalesef. Dün kabloyu tuttuğumda metalik uçları direkt olarak plastiğin içinden çıktı, ucu da orada kaldı zorlamama rağmen.

Resmen erimiş. Sistemde kaçak mı vardı?

Yok kerpetenle asıldım ondan yamuldu. Köşeleri kırılmıştı nasıl bir kabloysa gelmiyor. 😂

Eski anakartımda SATA kablosunun yalama olmuş ucundan dolayı çekerken komple SATA portu yerinden çıkmıştı... Uçlarını biraz uğraştan sonra denk getirerek oturtmuştum ama hoş bir durum değildi. Zor kullanarak çıkartılabilir fakat olumsuz bir durum yaşayabilirsiniz. Güvendiğiniz bir bilgisayarcı varsa belki daha etkili bir aletle çıkartılabilir.

Kerpeten ile değil de kargaburun ile denediniz mi?
Sanki erimiş gibi hocam.
Kargaburun ile deneyin.

Yuvaya zarar vermez umarım bir deneyelim. Amacım o parçayı söküp anakartı kutusuna kaldırmak. Artık kasadaki USB 3.0 kablosunun yenisini alırım o sorun değil. Bu sürede USB kullanırken kasanın arkasında takarım önü çok kullanmıyorum zaten.

Umarım sorun olmaz, satarken değer kaybettirir çünkü bayağı. Kolay gelsin.

Kargaburun işe yaramadı. Sorun olacağını sanmam bilgisayarcıya gösteririm onda alev edevat varsa söker artık. Hiç olmadı komple sökülüp yeni plastik yuva takılır anakarta, kablo hariç herhangi bir zarar yok görünürde o da benim yeni anakartta USB 3.0 kullanamama yol açıyor yalnızca.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı