Çözüm USB alanının küçülmesi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

James Hetfield

Femtopat
Sıklıkla USB belleğe disk kalıbı yazımı esnasında karşılaşılan sorunlardan biridir. Kalıp yazımı bir sorun nedeniyle veya kullanıcı tarafından bilinçli olarak durdurulursa bu sorunu yaşamanız muhtemeldir.

Komut İstemi uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.

diskpart komutunu uygulayın.

Ardından list disk komutunu uygulayarak sisteme bağlı diskleri listeleyin.

Çıkan ekrandan sorun yaşadığınız USB belleği seçin. Seçmek için select disk yazıp sonuna USB belleğin bulunduğu numarayı yazdıktan sonra enter demeniz gerekiyor. Örneğin: ''select disk 1''

USB belleği seçtikten sonra clean komutunu uygulayarak USB belleği biçimlendirin.

Biçimlendirme sonrası create partition primary komutunu uygulayarak yeni bir bölüm oluşturun.

Dosya Gezgini üzerinden USB belleği bulun ve biçimlendirin.

Birçok kullanıcıyı çileden çıkartan, USB belleklerini çöp eden bu sorunu Komut İstemi'nde yalnızca birkaç komut yardımıyla çözmek mümkün.

Sıklıkla USB belleğe disk kalıbı yazımı esnasında karşılaşılan sorunlardan biridir. Kalıp yazımı bir sorun nedeniyle veya kullanıcı tarafından bilinçli olarak durdurulursa bu sorunu yaşamanız muhtemeldir.

Komut İstemi uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.

diskpart komutunu uygulayın.

Ardından list disk komutunu uygulayarak sisteme bağlı diskleri listeleyin.

Çıkan ekrandan sorun yaşadığınız USB belleği seçin. Seçmek için select disk yazıp sonuna USB belleğin bulunduğu numarayı yazdıktan sonra enter demeniz gerekiyor. Örneğin: ''select disk 1''

USB belleği seçtikten sonra clean komutunu uygulayarak USB belleği biçimlendirin.

Biçimlendirme sonrası create partition primary komutunu uygulayarak yeni bir bölüm oluşturun.

Dosya Gezgini üzerinden USB belleği bulun ve biçimlendirin.

Birçok kullanıcıyı çileden çıkartan, USB belleklerini çöp eden bu sorunu Komut İstemi'nde yalnızca birkaç komut yardımıyla çözmek mümkün.
Elinize sağlık ancak alternatif olarak kullanılabilir;

Tam bunun konusunu açacaktım PopOS yazdırdıktan sonra USB böyle oldu, adeta beni duyup yardımıma yetiştiniz.

Dediğiniz şeyleri yaptım clean kısmına geldiğimde böyle bir hata aldım, sonra Kyronex'in verdiği kodla devam edeyim dedim yine hata alıyorum.
Screenshot_2.png

Dosya gezgininde böyle gözüküyor, acaba işlem oldu mu?
Screenshot_3.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı