USB bellek ile format nasıl atılır?

Hocam kim kilitleyebilir ben kullanıyorum bilgisayarı 1234, 0000 denedim fakat 12345 denemedim ne yapacağım.

@Jack İşte
Sizin en son BIOS çalışmıyor muydu? Birisi UEFI sistem atmak için yapmıştır. BIOS pilini çıkartabiliyorsanız çıkartıp takın. Bilgisayarcınız yapmış olabilir, ona sorun bir.

Anakartınızın markası nedir?

Pegatron p023.

Sizin en son BIOS çalışmıyor muydu? Birisi UEFI sistem atmak için yapmıştır. BIOS pilini çıkartabiliyorsanız çıkartıp takın. Bilgisayarcınız yapmış olabilir, ona sorun bir.

BIOS çalışmıyor, şifre istiyor öncesinde direkt Enter'a basarak giriyordum artık olmuor USB bellek ile format atmak için BIOS'a girmem gerekiyor mu? USB bellek ile Rufus işlemlerini yaptım PC'yi kapattım yeni SSD'yi bilgisayara taktım ve USB belleği de taktım fakat siyah ekran yazılı şeyler karşıma çıkıyor Windows yükleme işlemi gelmiyor.

Bana bir şekilde yardımcı olamaz mısınız sistemim eski Rufus da Windows ISO'yu seçtiğimde bildiğim kadarıyla otomatik ayarlıyor. Benim bilgisayarıma bağlanıp göz atma şansınız var mıdır?
@Jack İşte

@Ardawai bilgisayarınız UEFI mi, bakabilir misiniz?

@Ardawai bilgisayarınız UEFI mi, bakabilir misiniz?
Hocam acemiyim de nerden bakıyoruz ona?
Screenshot_1.png

@Ardawai son çare olarak USB belleğin içindeki setup dosyası ile yapmak kalıyor. Ki BIOS şifrenizi bilmediğinizden format bozuk olursa kurtarmanız sadece BIOS pili resetleyerek olur.

@Ardawai son çare olarak USB belleğin içindeki setup dosyası ile yapmak kalıyor. Ki BIOS şifrenizi bilmediğinizden format bozuk olursa kurtarmanız sadece BIOS pili resetleyerek olur.

Bilgisayarcıya götürsem ne kadar ücret talep eder USB flash bellek benden sadece BIOS pilini sıfırlaması ne kadar alır?

@Ardawai cihazın içini açarsanız evde de yapmak mümkün. Sadece içindeki bir saat pilini çıkartıp 5 dakika sonra geri takacaksınız.

Bu arada BIOS şifresi varsa isteseydik bile sizin BIOS'u güncelleyemezdik.

@Ardawai cihazın içini açarsanız evde de yapmak mümkün. Sadece içindeki bir saat pilini çıkartıp 5 dakika sonra geri takacaksınız.

Bilgisayarımın hiç tam içini açmadım, sadece Fan RAM CPU olan bölgesini görebildim anakart onun alt da gözüken yeri sanırım zarar vs vermek istemem ama tam bilmiyorum anakart üzerinde BIOS pilinin nerede olduğunu bilgisayarcı ne kadar alır?

@Ardawai bilgisayarcı kazıkçı değilse 10 TL gibi bir fiyata bile yapabilir. Ama unutmayın söylerken BIOS pilini tak çıkar yapmak istiyorum diyeceksiniz, resetlemek istiyorum derseniz yeni BIOS pili takar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı