USB bellek ile format nasıl atılır?

Ardawai

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
💻 Excalibur G870.1245 | i5 12450H | RTX 4050 6GB | 24GB (16+8) DDR4
Selam ilk öncelikle günaydın. Yeni USB bellek aldım 16 GB depolaması var yeni SSD'ye Windows kurulumu yapacağım. Rufus ile tüm yapılacak işlemleri yaptım, ve Windows ISO'yu setup dosyası olarak USB belleğe gösterdim. Sorun şu ki USB bellek bilgisayara takılı olduktan sonra yeni SSD'yi laptopuma takıyorum ve çalıştırdıktan sonra BIOS'a girmeye çalışıyorum fakat BIOS password istiyor bende bunu ilk defa gördüm ve sıfırlama işlemi yapamadım BIOS'a girmeden devam edeyim dedim fakat içinde Windows kurulu vs olmadığı için hiçbir yanıt vermedi siyah ekran yazıları geldi, nasıl format atabilirim USB belleğim de var SSD'm de hazır ama BIOS'a giremiyorum eski bir laptop ve şifresini nasıl sıfırlarım nasıl yaparım yardımınızı bizzat bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam ilk öncelikle günaydın. Yeni USB bellek aldım 16 GB depolaması var yeni SSD'ye Windows kurulumu yapacağım. Rufus ile tüm yapılacak işlemleri yaptım, ve Windows ISO'yu setup dosyası olarak USB belleğe gösterdim. Sorun şu ki USB bellek bilgisayara takılı olduktan sonra yeni SSD'yi laptopuma takıyorum ve çalıştırdıktan sonra BIOS'a girmeye çalışıyorum fakat BIOS password istiyor bende bunu ilk defa gördüm ve sıfırlama işlemi yapamadım BIOS'a girmeden devam edeyim dedim fakat içinde Windows kurulu vs olmadığı için hiçbir yanıt vermedi siyah ekran yazıları geldi, nasıl format atabilirim USB belleğim de var SSD'm de hazır ama BIOS'a giremiyorum eski bir laptop ve şifresini nasıl sıfırlarım nasıl yaparım yardımınızı bizzat bekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burdan bakabilirsin hocam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buradan bakabilirsin hocam.

Hocam moderasyon ekibi yanlış haber açmış Windows 11 kurmak istemiyorum, Windows 10 kurulumu yapacağım ama BIOS'a giriş yapamıyorum.

Hocam moderasyon ekibi yanlış haber açmış Windows 11 kurmak istemiyorum, Windows 10 kurulumu yapacağım ama BIOS'a giriş yapamıyorum.

Hocam 11 yada 10 aynı yollar ile format atılıyor yada USB kurulum yapılıyor. Her anakartın BIOS girişi farklıdır. Del duşu olabilir, F2 olabilir, F8 olabilir, ESC tuşu olabilir. Anakartının modelini yazıp internetten bakabilirsin.

Hocam 11 ya da 10 aynı yollar ile format atılıyor ya da USB kurulum yapılıyor. Her anakartın BIOS girişi farklıdır. Del duşu olabilir, F2 olabilir, F8 olabilir, ESC tuşu olabilir. Anakartının modelini yazıp internetten bakabilirsin.

Hocam sorun o değil anlatamadım galiba gereken her şeyi yaptım fakat USB bellek ile kurulum yapmak için BIOS'a giriş gerekmiyor mu? BIOS'a giriş del tuşuna basıyorum fakat enter password istiyor ve password internet de de yok bende bilmiyorum.

Rufus ile attığım formatlarda en yaygın karşılaştığım sorun şuydu:
"Haydi sizi bir ağa bağlayalım!" kısmında tüm bilgileri doğru girdiğim hâlde o tarafı bir türlü geçememiştim. By-pass yollarını da denediğim hâlde orada kalmıştı. Belki de benden kaynaklıdır bilmiyorum tabii.

Hocam sorun o değil anlatamadım galiba gereken her şeyi yaptım fakat USB bellek ile kurulum yapmak için BIOS'a giriş gerekmiyor mu? BIOS'a giriş del tuşuna basıyorum fakat enter password istiyor ve password internet de de yok bende bilmiyorum.
Bios'unuz kilitli olabilir. Ya çok önceden birisi kitledi yada geliyordu. Önden kitli geliyorsa bilindik passwordları deneyin.( Örn.: 1234, 0000,12345 vb.) Eğer önceden birisi kitlediyse geçmiş olsun.

BIOS'unuz kilitli olabilir. Ya çok önceden birisi kilitledi ya da geliyordu. Önden kilitli geliyorsa bilindik passwordları deneyin.( örneğin: 1234, 0000,12345 vb.) Eğer önceden birisi kitlediyse geçmiş olsun.

Hocam kim kilitleyebilir ben kullanıyorum bilgisayarı 1234, 0000 denedim fakat 12345 denemedim ne yapacağım.

@Jack İşte

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı