USB bellek Mount edilemiyor

277726

Kilopat
Makaleler
4
  • Lsblk kodunda, USB ilk taktığım zaman gözüküyor ama 2-3 dakika sonra kayboluyor.
  • Df kodunda, ilk başta gözüküyordu ama dd modunda formatlamayı denedikten sonra ismi loop0 oldu ve 3.9GB yazıyor.
  • Şimdi başka bir bilgisayar da deniyorum ve /dev/sdb 28.9GB olarak görünüyor ve 3 Part'a ayrılmış biçimde.

[CODE title="format denemesi"]sudo mkfs.vfat /dev/sdb
mkfs.vfat: unable to open /dev/sdb: No medium found[/CODE]
[CODE title="fsck"]fsck.ext2: No such device or address while trying to open /dev/sdb
Possibly non-existent or swap device?[/CODE]
[CODE title="fsck(new)"]ext2fs_open2: Bad magic number in super-block
fsck.ext2: Superblock invalid, trying backup blocks...
fsck.ext2: Bad magic number in super-block while trying to open /dev/sdb
The superblock could not be read or does not describe a valid ext2/ext3/ext4
filesystem. If the device is valid and it really contains an ext2/ext3/ext4
filesystem (and not swap or ufs or something else), then the superblock
is corrupt, and you might try running e2fsck with an alternate superblock:
e2fsck -b 8193 <device>
or
e2fsck -b 32768 <device>
[/CODE]

Son düzenleme:
Çıktıda aygıt görünüyor. Gparted'ı yükle ve aç, sonra USB belleği seç. Ardından, Aygıt menüsünden "Bölümleme tablosu oluştur" seçeneğini kullanmayı denersin.

Gparted acmaya calisirken 'dev sdb acarken hata. Boyle dosya veya dizin yok' diyor. Hatayi almadan once lsblk gozukurken. Hatayi aldiktan sonra lsblk ile USB gorunmuyor.

Son düzenleme:
O sorunla benimle karşılaştım. USB hasar almış veya USB'ye veri yazdırılırken PC uyku moduna geçmiş. Ya da veri yazdırılırken çıkarılmış. USB bozulmuş yüksek ihtimalle. :(

Icerisinde Ventoy yukluydu ve gayet iyi calisiyordu. Veri yazdirilirken cikartmadim. PC uyku moduna da hiç gecmeyecek sekilde ayarli.

Icerisinde Ventoy yukluydu ve gayet iyi calisiyordu. Veri yazdirilirken cikartmadim. PC uyku moduna da hiç gecmeyecek sekilde ayarli.
Valla hiçbir bilgim yok. Ve bulabildiğim çözümlerin çoğunda bozulduğu yazıyor. :( Belki çözümü vardır. En yakın telefoncuya veya bilgisayarcıya gidip windows bilgisayarda deneme şansın var mı?

Vallahi hiçbir bilgim yok. Ve bulabildiğim çözümlerin çoğunda bozulduğu yazıyor. :( belki çözümü vardır. En yakın telefoncuya veya bilgisayarcıya gidip Windows bilgisayarda deneme şansın var mı?

GNU/Linux'un çözemediği şeyi Windows çözebilir mi acaba? Şahsen pek ihtimal vermiyorum. Şu an deneme şansım yok ama belki tüm çözümleri denedikten sonra Windows ile denemeye çalışabilirim.
Müthiş bir haberim var! Diğer 32 GB Kingston USB mi de bozdum :)))))... Ventoy yükleyince nasıl bozulabiliyorlar aklım almıyor... Toshiba marka çok eski bir USB Ventoy yazdırdım ve gidip Windows 11 yükledim. Ayrıca şimdi Windows'u silip tekrar GNU/Linux'a geçtim ve Toshiba hala güzel çalışıyor. Anlam veremediğim şey de Kingston marka USB'lerin yeni olmaları. Güvenilir bir marka olmasına rağmen böyle adi bir USB yapmış olmaları bir tek beni buldu herhalde...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı