USB Bellek RAW

Osʍaɳ

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba Technopatlar,

Kısa bir süre önce Toshiba TransMemory 16GB USB3.0 belleğim okuldaki bir bilgisayarın virüsü sonucu önce Rusça dosyalar üretmeye başladı. Aynı bilgisayar üzerinde birkaç kere biçimlendirdiğimde aynı sonucu aldığımı görünce hemen başka bir bilgisayarda yeniden biçimlendirdim ve düzeldi. Sorunun cidden öteki bilgisayarda olduğunu doğrulamak için flaşı tekrar taktığımda bu sefer bir güzel RAW'a dönüştürdü.

İnternette araştırma yaptım 2-3 program ve kayıt defteriyle ilgili yöntem denedim. Alışkanlık olarak uyguladığım adımlar işe yaramazsa geri alırım ve şu an geri alınmış durumda bilgisayarım normal ayarlarda. Biçimlendirme girişimlerini sürekli "Yazma korumalı" hatası vererek reddediyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Fiziksel olarak çok yoruldum yazım hatası yaptıysam belirtin düzelteyim. İyi akşamlar.

Aldığım bazı hatalar şu şekilde:
Usb Format Tool ile denedim aynı şekilde hatalar.

bicimlenmelisin hacı.png

hatabro.png

Rufus mantıken iso yazmadan önce biçimlendirdiğinden denedim.​

Son düzenleme:
Kısa bir süre önce Toshiba TransMemory 16GB USB3.0 belleğim okuldaki bir bilgisayarın virüsü sonucu önce Rusça dosyalar üretmeye başladı. Aynı bilgisayar üzerinde birkaç kere biçimlendirdiğimde aynı sonucu aldığımı görünce hemen başka bir bilgisayarda yeniden biçimlendirdim ve düzeldi. Sorunun cidden öteki bilgisayarda olduğunu doğrulamak için flaşı tekrar taktığımda bu sefer bir güzel RAW'a dönüştürdü.
Okuldaki yetkiliye veya bilgisayar hocana söylemen gerekirdi. Antivirüs ile taratsın bütün bilgisayarları.

Okulda bilişim sınıfı yetkilisi benim zaten :) Herkes flaşına her bulduğunu atıp okula getiriyor. Attık temiz formatını ama sonuç olarak flaşın durumu bu (n)

Kod:
Description: [G:]USB Yığın Depolama Aygıtı(TOSHIBA TransMemory-Mx)
Device Type:        Mass Storage Device

Protocal Version: USB 3.00
Current Speed: High Speed
Max Current: 504mA

USB Device ID: VID = 0930 PID = 6545
Serial Number: FFFFFFFFFFFFEDA0C000A01D

Device Vendor: TOSHIBA
Device Name: TransMemory-Mx
Device Revision: 0110

Manufacturer: TOSHIBA
Product Model: TransMemory-Mx
Product Revision: PMAP

Controller Vendor: Phison
Controller Part-Number: PS2251-03(PS2303) - F/W 02.06.53 [2013-04-01]
Flash ID code:      983AA892 - Toshiba TC58NVG7T2JTA00 [TLC-8K]

Tools on web:       http://dl.mydigit.net/special/up/phison.html

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı