USB bellek üzerinden Linux kullanmak

Mr Meraklı

Hectopat
Daha fazla  
Biraz araştırma yaptım ve Linux ve başka işletim sistemlerinin sadece USB üzerinden boot edilebildiğini öğrendim.
Ancak doğru düzgün anlatıma yani en azından benim anlayabileceğim bir kaynak bulamadim. Burada anlatmak istediğim Linux sistemini belleğe kuracağım ve istediğim zaman istediğim bilgisayara takarak bellek içinden kullanacağım.
Yardımcı olabilecek varsa lütfen yazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lunix ve başka işletim sistemlerinin sadece USB üzerinden boot edilebildiğini öğrendim.

Yanlış. HDD, SSD, CD, DVD ve hatta Blu-ray'den bile boot edebilirsiniz...

Yapmanız gereken en son Ubuntu sürümünü indirmek:

Download Ubuntu Desktop | Download | Ubuntu

Sonra da onu Rufus ile USB belleğe yazmak. USB'den boot edince de Ubuntu Live seçeneğini seçebilirsiniz.

Aynı işlemi Kali ya da Backbox için de yapabilirsiniz...

Sonra da onu Rufus ile USB belleğe yazmak. USB'den boot edince de Ubuntu Live seçeneğini seçebilirsiniz.

Kusura bakmayın orada "sadece" demek istememiştim ve anladığıma göre bellekteki sistemi istediğim şekilde bilgisayara takıp çıkararak kullanabilirim dimi? Bu arada yaptığım işlemler bellek içinde kayıt olur mu?

Kusura bakmayın orada "sadece" demek istememiştim ve anladığıma göre bellekteki sistemi istediğim şekilde bilgisayara takıp çıkararak kullanabilirim dimi? Bu arada yaptığım işlemler bellek içinde kayıt olur mu?

Ben kendim kullanıyorum boot ettigin sekilde kalıyor hic bi sekilde kayıt olmuyor. Program yuklense bile kapattıktan sonra siliniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot edeceğiniz OS hangisi ise onu recep beyin de dediği gibi Rufus yardımı ile USB'ye boot edin. Akabin de hangi işletim sistemi ise zaten bilgisayarı boot ettiğiniz zaman işletim sisteminin kurulum ekranına denk geleceksiniz. Size ya kurulumu gösterir ya da Live OS diye sadece USB bellek üzerinden çalışan bir işletim sistemi açar. USB belleği çektikten sonra Pc'yi yeniden başlatırsanız HDD'ye kurulu işletim sistemi hangisi ise onunla devam edersiniz kaldığınız yerden. En iyisi bir deneme yapın kendiniz görün. Yanlız şöyle de bir şey var, eğer USB'yi çekerseniz unutmayın ki OS Live da yaptığınız şeyler de gidecektir. Çünkü veriler kaydedilmiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı