USB Bellekten Boot Sorunu

kochrn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Daha önce de USB'den Windows 8.1 kurduğum bilgisayarıma, harddisk arızası nedeniyle değişince tekrar kurmaya çalışıyorum. Fakat bir türlü kurulum ekranına gelemiyorum. Rufus ile ISO dosyasını USB'me yazdırdıktan sonra bilgisayara takıyorum BIOS'da zaten ilk sırada USB olmasına rağmen f11 ile de deniyorum fakat kurulum ekranı gelmiyor. USB seçtikten 1-2 saniye sonra USB'nin yanıp sönen ışığı sönüyor. Ekranda yanıp sönen bir _ beliriyor daha da öteye geçmiyor. Neden olabilir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8 ISO Dosyasını USB Belleğe Yazma Rehber:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS Default'ta, WinNtoBootic ile yazdım. Sonuç yine aynı..

Aynı USB ile dün hem Windows hem Mac Os kurulumu gerçekleştirdim. Bozuk olmasına pek ihtimal vermiyorum

2. Boot seçeneğine HDD'yi seçin. Ayrıca USB'yi doğru biçimlendirdiğinize emin misiniz? WinNToBootic yazılımını kullanın. Secure Boot'u kapatın.

Edit : Birde BIOS ayarlarınızı default edip tekrar deneyin kurcalama sırasında gözden kaçan değişiklikler yaşanabilir.

Önerilen programlarla yapamazsan komut sistemi ile boot oluşturma var cmd.exe den onun linkini bulabilirsem paylaşırım.
Bir de arkadaşların dediği gibi BİOS ayarlarını default yapıp USB haricindeki diğer boot seçeneklerini iptal et 2. bir boot görmesin sistem.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı