Merhaba arkadaşlar,
daha önceleri kullandığım ve herhangi ekstra güç adaptörü olmayan USB Çoklayıcımı bağlantı sorunları oluşturduğu için değiştirdim ve harici 20 W (5V@4A) AC Adaptörü olan bir USB Çoklayıcı aldım.
Sorunu ve aldığım ürünü detaylandıracak olursam:
USB Çoklayıcı Markası ve Modeli: Targus USB-Hub ACH225EU USB 3.0 7-Port
Aldığım çoklayıcıda 7 adet USB 3.0 Portu bulunmakta. Bunlardan iki tanesi ise hızlı şarj özelliğine sahip.
Çoklayıcıya, yanında gelen adaptör bağlı (Prizden elektrik/güç almakta).
Sorunum şu şekilde:
Özellikle oyun oynarken veya Discord üzerinden sohbet ederken kulaklıktan gelen seslerin bozulması ve/veya klavyede ara sıra güç kesintisi olması.
Virtual-Box üzerinden Linux vb. işletim sistemlerinde işlem yaparken klavyenin takılı kalması ve sürekli tak çıkar yapmam.
Günlük kullanımlarda farenin saliselik olarak takılması/kesilmesi.
Bu yaşanan durum aklıma USB-Portunun yeterince güç sağlayamadığı fikrini getiriyor, çünkü klavye ve fareyi direkt olarak bilgisayarın USB-Portlarına taktığımda herhangi bir sorun yaşanmıyor, fakat bilgisarımda sadece 2 USB Portu olması maalesef yeterli değil.
Bilgisayara bağlı olan donanımlar şu şekilde:
Bilgisayar USB-Portuna bağlı bir adet USB Çoklayıcı.
USB Çoklayıcıya bağlı 1x Klavye, 1x Fare, 1x Kulaklık (Seste sorunlar yaşandığında kulaklığı bilgisayarın ikinci USB Portuna bağlıyorum).
Aygıt yönetıci üzerinden, bütün USB-Portları için 'tasarruf modu'nu devre dışı bıraktım.
Maalesef sorunun çözümü konusunda herhangi bir ilerleme kaydedemediğim için bu konuyu oluşturdum.
Teşekkürler.