USB Çoğaltıcı Güç Sorunu/Bağlantı Kopmaları

roti

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,
daha önceleri kullandığım ve herhangi ekstra güç adaptörü olmayan USB Çoklayıcımı bağlantı sorunları oluşturduğu için değiştirdim ve harici 20 W (5V@4A) AC Adaptörü olan bir USB Çoklayıcı aldım.
Sorunu ve aldığım ürünü detaylandıracak olursam:

USB Çoklayıcı Markası ve Modeli: Targus USB-Hub ACH225EU USB 3.0 7-Port
Aldığım çoklayıcıda 7 adet USB 3.0 Portu bulunmakta. Bunlardan iki tanesi ise hızlı şarj özelliğine sahip.
Çoklayıcıya, yanında gelen adaptör bağlı (Prizden elektrik/güç almakta).

Sorunum şu şekilde:
Özellikle oyun oynarken veya Discord üzerinden sohbet ederken kulaklıktan gelen seslerin bozulması ve/veya klavyede ara sıra güç kesintisi olması.
Virtual-Box üzerinden Linux vb. işletim sistemlerinde işlem yaparken klavyenin takılı kalması ve sürekli tak çıkar yapmam.
Günlük kullanımlarda farenin saliselik olarak takılması/kesilmesi.

Bu yaşanan durum aklıma USB-Portunun yeterince güç sağlayamadığı fikrini getiriyor, çünkü klavye ve fareyi direkt olarak bilgisayarın USB-Portlarına taktığımda herhangi bir sorun yaşanmıyor, fakat bilgisarımda sadece 2 USB Portu olması maalesef yeterli değil.

Bilgisayara bağlı olan donanımlar şu şekilde:
Bilgisayar USB-Portuna bağlı bir adet USB Çoklayıcı.
USB Çoklayıcıya bağlı 1x Klavye, 1x Fare, 1x Kulaklık (Seste sorunlar yaşandığında kulaklığı bilgisayarın ikinci USB Portuna bağlıyorum).
Aygıt yönetıci üzerinden, bütün USB-Portları için 'tasarruf modu'nu devre dışı bıraktım.

Maalesef sorunun çözümü konusunda herhangi bir ilerleme kaydedemediğim için bu konuyu oluşturdum.
Teşekkürler.

İmkanınız varsa iade edin. Kapalı kutu ürünler oldukları için dışardan ancak kabloda hasar varsa bir şeyler diyebiliriz. USB 3'ün A sürümünde USB 2'ye ek 5 tane daha pin var, bu pinler çok dipte. Eğer düzgün ittirilmezse pinleri algılayamayabilir ki takılmalara sebep olur. Ancak bunu yapabilirsiniz.

İmkanınız varsa iade edin. Kapalı kutu ürünler oldukları için dışardan ancak kabloda hasar varsa bir şeyler diyebiliriz. USB 3'ün A sürümünde USB 2'ye ek 5 tane daha pin var, bu pinler çok dipte. Eğer düzgün ittirilmezse pinleri algılayamayabilir ki takılmalara sebep olur. Ancak bunu yapabilirsiniz.
Merhaba,
Sorunun pinlerde olup olmadığı konusunda hala tam olarak emin değilim, çünkü farklı USB Çoğaltıcılar ve farklı kablolar denedim. Sorunun yazılımsal olduğuna inanmayı tercih ediyorum. :)
Ayrıca sorun kendini bilgisayarın yoğun olduğu zamanlarda daha fazla gösteriyor. Benim yorumum hala gücün tam olarak aktarılmadığı, voltaj düşmeleri yönünde. Bu sorunu, donanım değişikliği olmadan çözmeyi denemek istiyorum aslında.
Ayrıca pinler konusunda şöyle bir sorum var: Farklı kablolar, çoğaltıcılar ve farklı bilgisayar portunu denediğim halde sorun devam etti. Bu, bize sorunun yazılımsal olduğu konusunda fikir vermez mi?
Ayrıca sorunu daha iyi anlamak için, portlar üzerinden daha fazla bilgi alabiliceğim bir şey var mı? (Uygulama v.b. yollar ile portlara test (örneğin: Stres Testi) yapmak, daha detaylı bakabilmek ve/veya sorun tespiti yapabilmek mümkün mü?)

Yazılımsal olduğunu ben düşünmüyorum. Donanımsal bir sorun olabilir. Port kasa dışındaki portsa kablolama düzgün değilse sıkıntı olabilir. Anakarttaki bir oksitlenme sorun olabilir. Başka cihazlarla da sorun yaşıyorsanız o cihazın bilen biri tarafından açılması ve ampermetre ile sıkıntının olduğu yerin bakılması lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı