USB çoklayıcı cihazlar bilgisayara zarar verir mi?

BattOS

Hectopat
Katılım
21 Eylül 2019
Mesajlar
88
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba.
Lenovo Thinkpad bir laptop kullanıyorum. Normalde laptop şeklinde hiçbir şey bağlamadan kullanıyorum ama bazen monitör, klavye ve mouse bağlayarak kapağını indirip masaüstü bilgisayar gibi kullanıyorum. Laptopta 3 tane USB portu var, ikisi 3.0 biri 2.0 olmak üzere. Klavye ve mouse bağlayınca iki tanesi zaten gidiyor. Bir de soğutucu aldım altına koymak için ama onu da bağlarsam bana port kalmayacak. Elimde eski bir USB çoklayıcı var, markası Lifemaxx ve modeli LM13806. Markayı bilmiyorum ve çoklayıcı sanırım 1 yıldır falan kullanılmıyor, yaklaşık 4 yıllık falan. Bunu takıp sonra çoklayıcıya klavye, mouse ve soğutucu bağlasam bu bilgisayarıma zarar verir mi?
Cevap verenlere şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.
 
USB Hub genelde bağlı olduğu porttan fazla enerji çeker eğer iyi bir bileşen kullanılmamışsa o USB portu bozabilir hatta anakarta hasar verebilir kullanacağın USB Hub harici bir güç kaynağı ile enerji almalı ve içindeki bileşenler kaliteli olmalıdır yani kaliteli bir USB Hub kullanman lazım
 
Şöyle ki ben kullanmak için almıştım fakat 1 2'den sonra güç farkı oluyor ve taşımıyor ek adaptör takmak gerekiyor ki bu da laptopta saçma.

Bir zararı olmaz ama kullanamazsın çok da şahsen ben anahtarı olduğu için Bluetooth adaptörün takıyorum böylece sürekli açık kalıp canımı sıkmıyor.
 
10-15 yıllık bir USB çoklayıcı kullanıyorum. Bluetooth 2.0 destekli ve bir çok kart türü takılabiliyor. Şimdilik bir sıkıntısını görmedim zaten sadece flas bellek takmak için kullanıyorum. Çok akım çeken cihazlar bağlamadıkça sorun olmaz diye düşünüyorum.
 
Bir tane kablosuz klavye alıcısı, bir tane kablosuz mouse alıcısı ve bir tane kablolu notebook soğutucu. Sıkıntı çıkarır mı sizce?
Ben de neredeyse böyle kullanıyorum. Bence sıkıntı çıkmaz. Hem USB Hub'lar aşırı yüklenmelere karşı korumalıdır. Şayet böyle bir durum olursa Windows size uyarı verir. Uyarı verdikten sonra ya daha kaliteli ve beslemeli bir çoğaltıcı alırsınız ya da kullanmaktan vazgeçersiniz.
 

Geri
Yukarı