Usb disk yazmaya karşı korumalı uyarısı

Barış

Hectopat
Katılım
22 Mart 2013
Mesajlar
9
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar geçenlerde Hi-Level 16gb usb belleğimden film siliyordum. Birden silme işlemini iptal etti ve disk yazmaya karşı korumalı gibi bir uyarı verdi. Ben de belleği çıkarıp taktım ve bu seferde tara ve düzelt seçenekleri çıktı. Bunları uyguladım fakat bir işe yaramadı. Daha sonra biçimlendirmeyi denedim. Bu sefer windows biçimlendirmeyi bitiremedi gibi bir hata mesajı verdi. Bilgisayarıma diğer usb bellekleri taktığımda herhangi bir sorun yaşamıyorum. (yazmaya karşı korumalı vs.) Bu usb belleğimi bilgisayara her taktığımda windows bana usb belleğimi biçimlendirmem gerektiğini belirtiyor. Ama sonuç hep aynı. Disk yazmaya karşı korumalı hatasını verip işlemi iptal ediyor. Denediğim yöntemler :
1) Biçimlendirme seçeneklerinde hızlı biçimlendirme işaretini kaldırıp biçimlendirme. (İşe yaramadı)
2) Cmd üzerinden format (usb bellek bölümü ismi): (Çok uzun sürdü yaklaşık 30dk 'da %1'den %2'ye geçti)
3) Başka bir bilgiayarda biçimlendirme (Sonuç aynı oldu. Aynı hataları verdi)
4) Forumda usb bellek koruma kaldırma aracı varmış. Onu da denedim fakat araç bana sistemde zaten koruma olmadığını belirtti.
Uygulayabileceğim başka yöntemler var mı? Belirtirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı