USB Girişi Sorunu

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda 2 adet 3.0, 1 adet 2.0 USB girişi var. USB kablo ya da flash bellek takıldığında, hafif oynatmalar ile gidiyor. Ne dosya kopyalama işi yapabiliyorum ne de klavye, mouse takım düzenli bir şekilde kullanabiliyorum. Değişmesi mi gerekmekte? Aynı sorun ethernet kablosu girişinde de mevcut.

Kasanın ön panelinde ise, ya kasanın portları gevşek/sıkıntılıdır ya da kasadan, anakarta giden USB kablosu sıkıntılıdır. Kasalar için hazır ön paneller var. Kasana uygununu alıp, montajlayabilirsin ya da USB çoğaltıcı aparat da kullanabilirsin.

Ethernet kablosu girişi konusuna gelecek olursak da ethernet kablosunun klipsi yumuşak ya da kırılmış olabilir mi?

Kasanın ön panelinde ise, ya kasanın portları gevşek/sıkıntılıdır ya da kasadan, anakarta giden USB kablosu sıkıntılıdır. Kasalar için hazır ön paneller var. Kasana uygununu alıp, montajlayabilirsin ya da USB çoğaltıcı aparat da kullanabilirsin.

Ethernet kablosu girişi konusuna gelecek olursak da ethernet kablosunun klipsi yumuşak ya da kırılmış olabilir mi?
Konuyu Ultrobook seçeneğinden açtım hocam. Belirtmemişim benim hatam. :)

O şekildeyse bağlantıyı kontrol etmen gerekir. Bağlantıyı bilmiyorsan youtube'da söküm videosuna ulaş, boşuna uğraşmamış olursun anakarta entegre ise.

USB host controller'ı kaldırıp tekrar yükleyip de dene.

USB yuvalarını da kontrol et, içine baktığın zaman alt yüzeyde 2 tırnak olur, onlar usb ucu sıkıştırıp sabit tutmaya yardımcı olur, içe doğru girinti yapmıyorlarsa toplu iğne ile bir miktar yukarı kaldır. Bunu yaparken batarya ve fiş çekili olsun, güç düğmesine de basılı tutup kapasitörlerdeki elektriği de boşalt.

Son düzenleme:
O şekildeyse bağlantıyı kontrol etmen gerekir. Bağlantıyı bilmiyorsan youtube'da söküm videosuna ulaş, boşuna uğraşmamış olursun anakarta entegre ise.

USB host controller'ı kaldırıp tekrar yükleyip de dene.

USB yuvalarını da kontrol et, içine baktığın zaman alt yüzeyde 2 tırnak olur, onlar usb ucu sıkıştırıp sabit tutmaya yardımcı olur, içe doğru girinti yapmıyorlarsa toplu iğne ile bir miktar yukarı kaldır. Bunu yaparken batarya ve fiş çekili olsun, güç düğmesine de basılı tutup kapasitörlerdeki elektriği de boşalt.
Anakarta entegre. Dediğin tırnakları biraz iç doğru aldım. Sanırım eskisinden daha iyi oldu. Ama henüz bi' memory stick kullanmadım. Birde içindeki mavi olan plastik soyulmuş gibi duruyordu 1 tanesinin. Ama sorun şu anlık görünmüyor. Denemeye devam edeceğim. Yaşamaya devam edersem bir teknik serveristen değişim için yardım isteyeceğim. Ne kadara yaparlar onu da tam olarak bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı