USB hub mı, yeni kulaklık mı almalı?

wollians

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, size 1 ayı aşkındır yaşadığım bir sorunu anlatmak istiyorum. Öncelikle yeni FiveM'e başlamıştım ve karşımdaki kişilerin sesimi net alamadığını fark ettim. Konuştuğumda anlamıyorlardı. Ben de sorunun FiveM'den dolayı olduğunu düşündüm, çünkü Discord'a sesli girince hiçbir sorun olmuyordu. Oyun dosyalarını sildim, yeniden kurdum falan derken hiçbir şekilde düzelmedi. Daha sonrasında başka bir oyuna girdim ve yine aynı ses sorununun olduğunu gördüm. Bu sefer sorunun belki internetten olabileceğini düşündüm ama onda da sorun yoktu.

Tek sorun USB portlarda ya da kulaklıktaydı. USB'lerde sorunun olduğunu düşünmemi sağlayan şey, nadiren de olsa kulaklığın RGB'sinin hızlıca yanıp sönmesiydi. Araştırmalarıma göre laptopun portları zorlandığı için USB hub almam gerektiği sonucuna vardım. Sizce USB hub mı yoksa yeni bir kulaklık mı almalıyım?

Ses sorunu: Kısık ve cızırtılı, kimsenin anlayamayacağı şekilde kısık.

Benim bulduğum kısa süreli çözüm: Windows'un ses ayarlarından kendi kulaklığımı seçip, ses ayarlarından biçimi değiştiriyorum. Hangisindeyse diğerine geçiyorum. Mesela oyundayken “1 kanal, 16 bit, 48000 Hz (DVD kalitesi)” seçeneğindeyse, ses sorunu olduğunda diğerine yani “1 kanal, 16 bit, 44100 Hz (CD kalitesi)” seçeneğine geçiyorum. 2 dakikalık bir sürede olsa sorunumu kısa süreliğine geçiriyor ama tekrar aynısı olunca tam tersini yapıyorum.

Bunun dışında siz ne yapmamı önerirsiniz.

Umarım kendimi açıklayabilmişimdir.

Senin ses aygıtını kontrol eden bir şey var muhtemelen ses düzeyini falan düşürüyor olabilir. Çünkü sorunun belli ki yazılımsal gibi. Portlara binen aşırı yükten olduğunu düşünüyorsan sadece mikrofonun takılıyken oyuna girip denemen lazım.

Bir de discorddaki ses ile ilgili geliştirmeleri kapatıp denemen lazım DC bayağı güzel düzeltiyor sesi evet.

Senin ses aygıtını kontrol eden bir şey var muhtemelen ses düzeyini falan düşürüyor olabilir. Çünkü sorunun belli ki yazılımsal gibi. Portlara binen aşırı yükten olduğunu düşünüyorsan sadece mikrofonun takılıyken oyuna girip denemen lazım.

Bir de Discord'daki ses ile ilgili geliştirmeleri kapatıp denemen lazım DC bayağı güzel düzeltiyor sesi evet.

Arka planda ses seviyemi düşürecek tüm uygulamaları kapattım ve öyle denedim ama yine aynı sorun oldu.
Portlara binen aşırı yük konusundada kulaklığım mikrofona bağlı olduğu için Windows ayarlarından kulaklığı devre dışı bırakıp oyunda denedim ama yine aynı sorunla karşılaştım.
Discord'daki ayarlarında kapattım ama nafile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı