USB ile format atarken sol üstte yanıp sönen tire işareti

41Nokta

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamünaleyküm. PC'ye bir dosya indirdim sonra bir PC'yi virüs taramasından geçireyim dedim tarama bitti (Avast Free antivirüs kullandım), 1101 virüs buldu. Kendi kendini kopyalamış olduğunu düşündüm sonra PC'yi bir sistemi geri yüklemeye çalıştım, bu işlem yaklaşık 1 saat sürdü ve ben de PC'yi kapadım yeniden başlattım daha da PC açılmadı. Windows başlatılıyora kadar geldi sonra yeniden başlattı kendini ve bunu sürekli tekrarladı. USB ile format atmayı denedim siyah ekranda sol üstte tire işareti yanıp söndüğünü fark ettim, bir 5 dk bekledim sonuç aynı. PC'yi bilgisayarcıya götürdüm. Sonra aradı beni. Dedi PC'nin sorununu bulamamış. Bir ara düşündüm BIOS'a virüs bulaşmış olabilir mi bu konudaki tavsiyelerinizi bekliyorum.

PC sistem bilgileri:
  • Anakart: ------
  • RAM: 2 GB
  • Ekran kartı: Radeon X 1550
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo
  • Disk: 160 GB Samsung HDD

Teşekkürler.

ISO dosyasının bozuk olma ihtimali var. Ayrıca flash belleği FAT32 formatında mı biçimlendirdiniz?
Pc açılmadığı için rufus ile ıso dosyasını usb ye yazamadım telefondan yazdım atamadım bilgisayarcıda atamadı hem dvd hemde usb denedi olmadı ben fat32 formatında yapmayı denedim olmadı bilgisayarcı ne ile yaptı bilemiyorum.

Bu gibi durumda, Bios cmos sıfırlaması yapıp daha sonra temiz bir windows 10 indirin. Rufus ile yeni sistem ise GPT eski sistem ise MBR olarak ayarlayapı usb belleği hazırlayın. Eski bir sisteme format atılacak ise window 7 gibi eski sürümleri kuracaksanız bu noktada indirdiğiniz window 7 ye sürücülerin entegre edilmiş olanın bulun ki format aşamasında sorun yaşanması, Sistem görebilsin. Bu dediklerimi yaptığınız halde format atamadıysanız eğer, HDD söküp farklı bir sisteme takıp sıfırlama deneyebilir hatta formatı o sistem üzerinde atabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı