USB koruma programı önerisi

lurkingloris

Megapat
Daha fazla  
Merhaba sevgili Technopat sosyal kullanicilari,
USB ile alakali bir cesit koruma programi ariyorum. Öyle ki icindeki veriler okunabilecek fakat kopyalanamayacak ve USB'ye herhangi bir sey yazilamayacak yani virus vb den de korunmus olacak.
Örnegin USB icinde bir video var ve biz bu videoyu bir sekilde koruduk. Kullanici sadece icindeki videoyu PC'ye takip gorüntüleyebilecek ama kopyalayamayacak.
Ve program kolay bir sekilde de kırılamayacak.
Boyle bir program varsa onerileri bekliyorum.
Ucretli ucretsiz fark etmez. Ilginiz icin simdiden tesekkur ediyorum.
Saygilarimla.

SanDisk Secure Access gibi yazılımlar şifre koyarken onu da sağlamıyorlar mıydı?
Hayır. Sadece dosyaları AES şifrelemeleri ile koruyor. Ama kayıp, çaldırma vs. durumlar da tabii ki faydalı.

sand.png

@lurkingloris Öyle bir araç şu anda aklıma gelmiyor. Fakat aşağıdaki komboyu önerebilirim. Mesela bir yerden USB'ye veri yüklediniz. Kendi cihazınıza takacaksınız ama aklınızda şüphe var. Aşağıdaki gibi açmadan önce yetkiyi kısıtlarsanız hiçbir şey olmaz.

SanDisk.png

Son düzenleme:
Belleği NTFS olarak formatlayıp belleğin izinlerini ilgili şekilde belirtmeniz yeterli.

Ek olarak bunun yerine aşağıdaki gibi bir şey de yapabilirsiniz.

Tam olarak zararlı yazılımdan korunmak için sisteminizde bir AV bulunsa iyi olur.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Hemen cevap veremedim banlandigim icin.
Derdimi daha iyi anlatmam gerkekirse eger, cekim isi yapiyorum cektigim goruntuleri musterilere USB icinde veriyorum. Istiyorum ki musteri 2. bir kopya isterse gelip bir daha benden alsin kopyalayamasin. @Ribozom Salt okunur olarak ayarlarsam adam pc ye takip ozelliklerden izinleri kolayca degistiremez mi acaba ? Bahsettiginiz programlarida eve gidince deneyecegim tesekkur ederim @Der Meister

Bu izinlerle alakalı olur ancak sadece sizin bilgisayarınızda olur. Farklı bilgisayarlarda aynı durumu bazı şifreleme özellikli belleklerle yapabilirsiniz.
Özel bellekler de mevcut kopyalamaya karşı korumalı ancak ülkemizde bulamayacaksınız. Firmware destekliyse yine bazı belleklerde yapılabiliyor ancak bunla da kullanılmaz hale getirme imkanı var.
USB Copy Protect diye arama yapıp kendiniz de bazı yazılım ve bilgilere bakabilirsiniz ancak yeterince isteğinizi karşılamayacaktır.
Örnek olarak bu yazılımı inceleyebilirsiniz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sevgili Technopat sosyal kullanicilari,
USB ile alakali bir cesit koruma programi ariyorum. Öyle ki icindeki veriler okunabilecek fakat kopyalanamayacak ve USB'ye herhangi bir sey yazilamayacak yani virus vb den de korunmus olacak.
Örnegin USB icinde bir video var ve biz bu videoyu bir sekilde koruduk. Kullanici sadece icindeki videoyu PC'ye takip gorüntüleyebilecek ama kopyalayamayacak.
Ve program kolay bir sekilde de kırılamayacak.
Boyle bir program varsa onerileri bekliyorum.
Ucretli ucretsiz fark etmez. Ilginiz icin simdiden tesekkur ediyorum.
Saygilarimla.
Ben de aynı konudan muzdaribim. Eklenecek bir şey yoksa "Usb Copy Protection" programına 999$ verip satın alacağım.Bu aşamada beni aydınlatacak varsa çok memnun olurum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı