USB Linux kurulumuyla verileri kurtarma nasıl yapılır?

portumara

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda bir hata sonucu Windows silindi gözükmüyor, sadece boot ekranında başlıyor. Gerekli komutlarla kontrol ettiğimde de Windows yüklü gözükmüyor.
Üstüne Windows kurmaya çalışınca da diskleri görüyor ama farklı hatalar çıkıyor kuramıyorum.

Verileri kurtarmak için Linux Ubuntu kurmayı düşünüyorum fakat yardımlarınıza ihtiyacım var.

1) Diskleri sıfırlamadan Ubuntu kurulumu yapabilir miyim, içerdeki veriler gözükür mü?

2) Forumda dolaşınca USB üzerinden Linux çalıştırma gördüm ama mantığı anlayamadım, eğer USB üzerinden çalıştırabilirsem içerdeki verileri kurtarabilir miyim?

Konu hakkında bilgisi olan yardım edebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

BitLocker yoksa Linux'tayken Windows kurulu olan bölümdeki verileri görebilirsiniz.

Galiba var BitLocker ama yeni Windows kurmaya çalışırken BitLocker'le ilgili uyarı almadan farklı uyarı aldım o yüzden emin değilim.

Eğer yoksa Linux'u komple kurmam(Diskleri sıfırlamadan) mı lazım yoksa USB üzerinden mi hangisi daha garanti olur sizce?

Diski sıfırlayarak kurarsanız veriler yok olur, dediğiniz gibi tüm diski sıfırlamadan Linux'u kurun. USB üzerinden de yapabilirsiniz, ikisinde de sorun olmaz. Verileri kurtardıktan sonra Dual Boot'a yeniden dönersiniz veya hangi işletim sistemini istiyorsanız ona dönersiniz.

Sorununuz Dual Boot kullanırken Windows'un GRUB'dan kalkmış olması ise kurulum yapmadan, bir şeye dokunmadan önce Rehber: Farklı disklerdeki işletim sistemlerini GRUB menüsünde göstermek bu rehberi deneyebilirsiniz.

Yok sorunum Dual Boot ile ilgili değil başka bir şey.
Dediğiniz gibi USB ile Linux yapmayı deneyeceğim şu an. Eğer içerdeki dosyaları görürsem sorunum çözülecek bakalım.

Hocam tekrardan selamlar,
Kali yükledim açabildim menüde sahip olduğum diskler de gözüküyor fakat şifre soruyor.
Bu şifre bitlocker şifresi mi ? Eğer oysa işimiz zor gibi.

Dosya Ekleri

• Kali.jpeg
    176 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Bu şifreyi kırma gibi bir şansımız var mıdır acaba, araştırma yapacağım ama önden bilgi almak istedim.
Windows'la ilgili. Onu Windows kategorisinde sormalısınız.

Bu şifreyi kırma gibi bir şansımız var mıdır acaba, araştırma yapacağım ama önden bilgi almak istedim.

Disk şifresi kırmak gibi bir şey yok Microsoft hesabınızı kontrol edin. BitLocker şifreyi kaydetmeden kurmaya izin vermiyor eğer kaybettiyseniz sorumluluk sizin olur.

Disk şifresi kırmak gibi bir şey yok Microsoft hesabınızı kontrol edin. BitLocker şifreyi kaydetmeden kurmaya izin vermiyor eğer kaybettiyseniz sorumluluk sizin olur.
Hesaplara baktım ama hiçbirinde kayıtlı değil, geçmiş olsun dedik bıraktık artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…