USB port sorunu

tkmedia

Hectopat
Herkese iyi günler.

Arkadaşlar 6 ay önce topladığım kasa da USB portlarıyla ilgili sorun çıktı daha doğrusu sorunun portla olduğunu düşünüyorum. Sorunu şöyle sıralıyayım.

Öncelikle ilk sorun dandik bir klavye ile fareyi üst üste porta taktım, yani biri üst portda diğeri hemen altında ve 1 ay öncesinden şu sorun başladı, klavye kendini çıkarıp takıyordu (temazsız) bunu arada bir yapıyordu ve daha sonra fark ettim ki klavye ve farenin kablosu birbirine değdiğinde bunu yapıyor. ( Ben öyle düşündüm) daha sonra klavyeyi kasanın ön portuna taktım ve sorun çözüldü, şimdiye kadar bir sorun yok.

Daha sonrasında SD kart için USB çoklayıcı aldım bir süre sonra her çekimden sonra foto ve videoları aktarmak için taktığımda birkaç saniye sonra kendini çıkarıp takıyor, (temazsız) port değiştirince çözülüyor ama sonra o portda da aynısını yapıyor.
Ve bir de 3 gün önce Wi-Fi adaptörü (USB) aldım. Bu çıkar tak yapmıyor ama her iş çıkışı kasamın güç kaynağını kapatıyorum arka düğmesinden, ertesi gün geldiğimde kasayı açtıktan sonra Wi-Fi açık olmuyor ve kendim çıkarıp taktığımda düzeliyor.

Windows'ta ise şöyle bildirim geliyor USB (isim) ile bir sorun çözüldü gibisinden.

Sorunum bu şekilde ve çok canım sıkılmaya başladı. Sorunun neyde olduğunu ve çözümünü sizlerden rica ediyorum. Herkese iyi günler.

Merhaba anakart Gigabyte Aorus B450 Pro. Uzun zaman geçti ve sorunun kasanın ön portlarından kaybaklandığını düşünüyorum. Öndeki 1 adet 3.0 a sürekli olarak bluetooth takılı ve düzenli çalışıyor ancak yanındaki 2 adet port aralıklı olarak aynı problemi yaşatmakta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı