Çözüm USB Yığın Depolama Aygıt Çıkartma Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba.
Ben 1TB HDD almıştım, normalde işim olmadığı zaman simge çubuğundan güvenli çıkar derdim. Bu sefer dedikten sonra "Bu aygıt kullanılıyor." diye hata çıktı, çok uğraştım en sonunda PC'yi kapatıp açtım. Açtıktan sonra yine güvenli çıkar dedim başarıyla çıkartıldı. Yani bu sorunu olan arkadaşlara yardımcı olmak için çözüm paylaştım.

hata.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hatanın nedeni o an bir uygulamanın USB belleğinizi kullanıyor olmasından kaynaklı. Mesela o an USB belleğin içini açarsanız, USB bellekteki bir şeyi açarsanız ya da USB belleğe veri kopyalayıp veri atarken güvenle çıkar yapmaya çalışırsanız bu hata normal.
 
Bu hatanın nedeni o an bir uygulamanın USB belleğinizi kullanıyor olmasından kaynaklı. Mesela o an USB belleğin içini açarsanız, USB bellekteki bir şeyi açarsanız ya da USB belleğe veri kopyalayıp veri atarken güvenle çıkar yapmaya çalışırsanız bu hata normal.

Veri aktarmasında çıkarmadım, hepsi kapalıydı görev yöneticisinden de kapattım hata verdi bende PC kapatıp açtım sorun çözüldü.
Bu USB'yi kullanan programları kapatmanız yeterliydi.

Programlar kapalıydı her şey kapalıydı görev yöneticisinden de baktım kapalıydı manuel olarak da kapattım tek tek yine hata verdi.
Hata bir yandan çözümü söylüyor zaten.

"Bu aygıt şu anda kullanılıyor. Aygıtı kullanıyor olabilecek programları ve pencereleri kapatın, sonra yeniden deneyin."

Hem çözüm yanlış ve gereksiz.

Çözüm çok yanlış ama yaptığım şekilde oluyorsa çözüm yüzde 1'i doğrudur.
 
Arkadaşta hata yok USB veri transferini inceledim ve ben çıkarma komutu verene kadar harddisk hiçbir veri alışveirişinde bulunmuyor 1 bitlik veri dahi ne gidiyor ne geliyor ne zamanki kapatma komutunu veriyorum o zaman veri akışı başlıyor ve nihayetinde bu hata çıkıyor. Başlayan veri akışının da türevine baktım aslında Windows'un ardı ardına kapatma emri vermesinden başka bir şey değil... Yani ortada gerçekten bir hata var. Ya Windows tarafında ya da harddiskler. Aradaki protokoller doğru çalışmıyor belli ki. Çözüm bulursam iletitim
 

Aynı durumu epey bir süredir ben de yaşıyorum. Harici diskte sadece mp4 uzantılı bir film açtım ve film bitince kapattım. Güvenle kaldır seçeneği "Bu aygıt şu anda kullanılıyor. Aygıtı kullanıyor olabilecek programları ve pencereleri kapatın, sonra yeniden deneyin." uyarısı verdi.
 
Arkadaşta hata yok USB veri transferini inceledim ve ben çıkarma komutu verene kadar harddisk hiçbir veri alışveirişinde bulunmuyor 1 bitlik veri dahi ne gidiyor ne geliyor ne zamanki kapatma komutunu veriyorum o zaman veri akışı başlıyor ve nihayetinde bu hata çıkıyor. Başlayan veri akışının da türevine baktım aslında Windows'un ardı ardına kapatma emri vermesinden başka bir şey değil... Yani ortada gerçekten bir hata var. Ya Windows tarafında ya da harddiskler. Aradaki protokoller doğru çalışmıyor belli ki. Çözüm bulursam iletitim.

Bence de hata var, bende direk USB'yi çıkartmak zorunda kaldım, bende bununla ilgili tam çözüm bulamadım.
 
Bu hatanın verdiği stresle harddiski çıkardığım için tüm veriler RAW oldu. Gerçekten sinir bozucu bir hata. En azından mekanik bi sorun olmadı diye şükrediyorum şuan.
 
Hata bir yandan çözümü söylüyor zaten.

''Bu aygıt şu anda kullanılıyor. Aygıtı kullanıyor olabilecek programları ve pencereleri kapatın, sonra yeniden deneyin.''

Hem çözüm yanlış ve gereksiz.
Alakasi yok. Harici hard diskime depolama yaptim. Dosyalari kapattim. Usb cekmeden onde guvenli cikar diyorum. Ayni hatayi veriyor. Usb cekerekte cikartabilirim. Ama o sekilde cikartmak istemiyorum. Kullanmama ragmen kullaniyorsun hatasi veriyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı99.PNG
    Ekran Alıntısı99.PNG
    5,9 KB · Görüntüleme: 165

Yeni konular

Geri
Yukarı